Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Justitiei anunta o evaluare a intregului sistem judiciar si face licitatie publica pentru audit

Ministrul Justitiei anunta o evaluare a intregului sistem judiciar si face licitatie publica pentru audit
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, va organiza o licitatie publica pentru a verifica toate problemele cu care se confrunta sistemul judiciar din Romania.

"Nu este practic un audit, este mai mult decat un audit, este o evaluare a starii Justitiei din momentul prezent, pentru a vedea exact unde ne aflam, pentru a vedea exact ce trebuie sa facem, ce trebuie sa imbunatatim, ce trebuie sa eliminam, pentru ca sa consolidam ceea ce se numeste statul de drept", a declarat, luni, Tudorel Toader, dupa dezbaterea pe modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala.

El a mai precizat ca, cel mai probabil, serviciul de auditare va fi unul extern.

"Serviciul de auditare, tot timpul am spus, va fi extern, dar nu am spus cat de extern. Adica daca va fi extern Ministerului Justitiei sau daca va fi o entitate specializata in audit. (...) La Ministerul Justitiei au mai fost doua astfel de auditari. Vom stabili acum, definitivam obiectivele si fundamentarea acestui demers si il scoatem ca un serviciu pe care il scoatem la licitatie publica, o firma specializata care poate fi din tara sau din strainatate.

Nu uitati ca celelete doua au fost din strainatate. (...) Daca faci o radiografie corecta a starii Justitiei din Romania pe palierul legislatie, pe palierul modalitatii de interpretare, aplicare pe palier institutional, adica a existentei unor instante, parchete, ocuparii posturilor, sectorial, secvential poti trage concluzii de natura sa imbunatateasca sistemul de justitie in general", a mai aratat Toader.

Proiectul Legii de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala a fost discutat, luni, la Ministerul Justitiei cu specialistii din Justitie si cu reprezentanti ai asociatiilor profesionale din sistemul judiciar, in a doua dezbatere publica organizata inainte de trimiterea actului normativ in Parlament.

Proiectul Legii de modificare a celor doua Coduri va fi trimis Guvernului si apoi Parlamentului luni, cel tarziu marti, in functie de eventualele modificari care ar putea fi facute in urma dezbaterii publice, a spus Toader. ...citeste mai departe despre "Ministrul Justitiei anunta o evaluare a intregului sistem judiciar si face licitatie publica pentru audit" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 594 ori