Ministrul Economiei: "Reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda trebuie construite cu parteneri din UE si NATO. Am stat sapte ani inchisi intr-o asa-zisa colaborare cu o companie chineza"

Joi, 17 Septembrie 2020, ora 20:38
775 citiri
Ministrul Economiei: "Reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda trebuie construite cu parteneri din UE si NATO. Am stat sapte ani inchisi intr-o asa-zisa colaborare cu o companie chineza"
Virgil Popescu

Ministrul Economiei Virgil Popescu a afirmat, intrebat joi la Eforie care sunt evolutiile privind construirea Reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, ca prea mult timp am stat intr-un asa-zis acord cu o companie chineza, iar acestea trebuie sa fie realizate cu parteneri din Uniunea Europeana si NATO.

"Referitor la Reactoarele 3 si 4, de un an de zile, poate chiar mai mult, spun ceea ce am si realizat: practic, am stat prea mult sapte ani de zile inchisi intr-o asa-zisa colaborare, intr-un asa-zis acord cu compania chineza, si eu cred ca Reactoarele 3 si 4 trebuie construite, trebuie construite amandoua cu parteneri din Uniunea Europeana si NATO. Iar cred ca in urma cu doua luni am convocat Adunarea Generala a Actionarilor la Nuclear Electrica, prin care am denuntat acordul cu compania chineza si in prezent Consiliul de Administratie al Nuclear Electrica lucreaza la o noua strategie si o sa vedeti in curand unde vom ajunge. Imi doresc Reactoarele 3 si 4 cu parteneri din Uniunea Europeana si NATO", a declarat Virgil Popescu, intrebat joi la Eforie daca cele doua reactoare vor fi construite cu investitori chinezi sau cu alti parteneri.

Ministrul Economiei a reinterat, intrebat despre Legea offshore si daca EXXON, OMV sau Lukoil o sa dea curs unor proiecte, ca este nevoie de o modificare a acestui act normativ in Parlament.

"Referitor la Legea offshore, acelasi lucru il spun in continuare: daca este nevoie de modificarea Legii offshore, aceasta nu se poate face decat in Parlament, iar vedeti si dumneavoastra in momentul de fata ce Parlament exista in acest moment, un Parlament care modifica ordonantele Guvernului, un parlament care este superpopulist, un parlament care este impotriva romanilor", a explicat Popescu.

El a adaugat ca poate fi luata in discutie o modificarea a Legii offshore dupa 6 decembrie, atunci cand va fi ales alt Parlament.

"Nu putem vorbi de o modificare legislativa de o asemenea importanta cu acest Parlament. Dupa 6 decembrie, evident, cand poate putem vorbi si este cu totul altceva. Daca vorbim de zacamantul Neptun Deep, daca americanii de la Exxon doresc cu tot dinadinsul sa plece din aceasta zona, imi doresc ca Romgaz, compania nationala a statului roman, sa intre intr-un consortiu de exploatare si are deja un consortiu format cu compania poloneza de petrol si gaze si cu OMV Petrom", a concluzionat Virgil Popescu.

Ministrul Economiei a participat, alaturi de premierul Ludovic Orban si ministrul Mediului Costel Alexe la pr ...citeste mai departe despre "Ministrul Economiei: "Reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda trebuie construite cu parteneri din UE si NATO. Am stat sapte ani inchisi intr-o asa-zisa colaborare cu o companie chineza"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
România, al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană în 2023
România, al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană în 2023
România a avut în 2023 al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană, prin raportarea discrepanței dintre veniturile și chetuielile bugetare la produsul intern brut (PIB) din...
#Popescu, #ministru, #economie, #centrala, #Cernavoda, #China, #UE, #Europa , #Stiri Administratie