Ministrul Economiei anunta ca a sesizat Parchetul General cu privire la cele 20 de milioane de masti neconforme

Joi, 26 Noiembrie 2020, ora 10:02
713 citiri
Ministrul Economiei anunta ca a sesizat Parchetul General cu privire la cele 20 de milioane de masti neconforme
Virgil Popescu/Facebook

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a declarat miercuri, 25 noiembrie, ca verificarile efectuate de inspectorii ANPC au scos la iveala peste 20 de milioane de masti neconforme, astfel ca au fost aplicate amenzi "de 18 milioane de lei tuturor, si hipermarketurilor, si farmaciilor, si depozitelor". Acesta a anuntat si ca urmeaza sa sesizeze Parchetul General cu privire modul in care aceste masti neconforme au ajuns sa fie comercializate.

"N-am facut tam-tam, dar am pornit aceasta campanie de verificare a conformitatii mastilor. Au fost sesizari multiple la Protectia Consumatorului si am luat decizia, cam cu o luna in urma, sa facem acest control. Controlul s-a finalizat, ieri am avut discutii cu ANPC si cand am vazut rezultatele controlului am zis ca acest lucru trebuie facut public, pentru ca oamenii, romanii trebuie sa stie, trebuie sa stie ce se gasesc, ce s-a intamplat pana acum", a explicat Virgil Popescu miercuri seara la postul B1 TV.

Intrebat de unde putea sa stie romanul daca o masca e neconforma sau nu atunci cand intra intr-o farmacie sau intr-un magazin, ministrul Economiei a explicat: "Tocmai aici este problema. S-au dat amenzi de 18 milioane de lei tuturor, si hipermarketurilor, si farmaciilor, si depozitelor, pentru ca nu mi s-a parut normal ca tu, hipermarket, sau tu, farmacie, sa accepti la vanzare - chiar daca responsabilitatea pana la urma e a celui care iti vinde marfa, a importatorului - produse non-conforme, iar daca in hipermarket nu este brandul de farmacie, in farmacie este exclus sa faci asa ceva, pentru ca farmacia e un brand de sanatate si nu poti sa iti permiti ca intr-un brand de sanatate tu sa vinzi o masca, care nu e nici masca medicinala, de uz medical, dar nu este nici masca de protectie. (...)Au fost la vanzare masti neconforme, ele au fost oprite si vorbim de peste 20 de milioane de masti. Au fost oprite la comercializare, s-au dat amenzi".

Referitor la posibilitatea ca verificarile derulate de ANPC sa conduca la intocmirea unor dosare penale, liberalul a afirmat: "Exact la asta ma gandeam si am discutat astazi cu directorul general de la ANPC si cu vicepresedintele ANPC sa inaintam, totusi, dosarul - pentru ca este posibil sa existe fapte penale - catre Parchet, pentru ca nu mi se pare absolut deloc normal sa accepti sau sa introduci pe piata si sa minti, practica inselatoare, sa minti pana la urma consumatorii. Ganditi-va ca avem standard de masti medicale, n-a fost respectat, se stie. Avem standard de masti de ...citeste mai departe despre "Ministrul Economiei anunta ca a sesizat Parchetul General cu privire la cele 20 de milioane de masti neconforme" pe Ziare.com

#virgil popescu, #Virgil Popescu ministrul Economiei, #anpc, #Protectia Consumatorului, #Justitie, #masti protectie coronavirus , #Stiri Administratie

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  3. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  4. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  5. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  6. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  7. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  8. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare
  9. Exodul a 300 de milioane de oameni, care lasă lumea mută: Miracolul Chinei și planul de a depăși SUA
  10. Soluția extremă a unui cunoscut analist economic: Copiii să muncească de la 16 ani, toată lumea să lucreze până la 75 de ani. “Ideea de a sta și a primi bani nu mai e funcțională”