Ministrul Apararii: Rusia joaca agresiv. Cazul de la Londra se poate repeta in orice stat NATO

Joi, 15 Martie 2018, ora 08:38
1226 citiri
Ministrul Apararii: Rusia joaca agresiv. Cazul de la Londra se poate repeta in orice stat NATO
Foto: Facebook/Mihai Fifor

Cazul din Marea Britanie, unde un fost agent secret rus a fost otravit cu o substanta neurotoxica creata in Rusia, se poate repeta in orice stat NATO, pentru ca Moscova joaca extrem de agresiv, spune ministrul roman al Apararii, Mihai Fifor.

"Intamplator sau nu, am avut o intalnire importanta, unde a fost tot flancul estic. Si la B9 si la Bruxelles, noi nu am incetat sa vorbim despre amenintarea rusa care este tot mai evidenta. Ĺa summit, subiectul Marii Negre ar trebui discutat separat.

Este foarte grav ce s-a intamplat la Londra. Este un mesaj dat de serviciile rusesti, care nu iarta. Un astfel de caz se poate repeta in orice alt stat NATO. Tonul Rusiei este unul clasic si are o pozitie agresiva. Rusia joaca extrem de agresiv", a declarat Mihai Fifor, miercuri, la Antena 3.

Prim-ministrul britanic Theresa May a anuntat, miercuri, boicotarea Cupei Mondiale de fotbal din Rusia de membrii Guvernului sau si de familia regala britanica.

"Nu exista nicio alta concluzie decat ca statul rus este vinovat de o tentativa de omor care l-a vizat pe Serghei Skripal (66 ani) si pe fiica sa Iulia (33 ani) ", a declarat Theresa May in fata Parlamentului britanic.

Ca represalii, Theresa May a anuntat si o serie de sanctiuni impotriva Rusiei, incepand cu expulzarea a 23 de diplomati rusi, despre care Regatul Unit considera ca sunt in fapt "agenti de informatii nedeclarati".

Amintim ca Serghei Skripal, in varsta de 66 de ani, si fiica sa Iulia, in varsta de 33 de ani, au fost gasiti inconstienti pe 4 martie pe o banca, la Salisbury, in sudul Angliei, unde locuia fostul spion.

Fostul spion si fiica sa au fost otraviti cu un agent neurotoxic, o substanta chimica ce actioneaza asupra sistemului nervos si care poate duce chiar la deces.

Theresa May acuza: Rusia este "foarte probabil" vinovata de otravirea lui Serghei SkripalScandal la nivel inalt: 4 tari ameninta cu retragerea de la Cupa Mondiala de fotbal din Rusia! ...citeste mai departe despre "Ministrul Apararii: Rusia joaca agresiv. Cazul de la Londra se poate repeta in orice stat NATO" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia Fifor NATO, #spion otravire , #Stiri Administratie