Ministrul Apararii si-a dat demisia. Vicepremierul Marcel Ciolacu i-ar putea lua locul

Marti, 05 Septembrie 2017, ora 16:46
1271 citiri
Ministrul Apararii si-a dat demisia. Vicepremierul Marcel Ciolacu i-ar putea lua locul
Foto: Arhiva site/Gov.ro

Adrian Tutuianu, ministrul Apararii, a anuntat marti ca i-a lasat premierului Tudose demisia sa pentru modul in care institutia pe care o conduce a anuntat ca a ramas fara bani si va plati esalonat salariile militarilor si personalului, pana la rectificarea bugetara.

Conform unor surse guvernamentale citate de televiziunile de stiri, se pare ca Tudose i-a acceptat demisia si aceasta urmeaza sa ajunga la Cotroceni. Potrivit Digi24, presedintele Klaus Iohannis ar fi discutat deja cu premierul pe marginea demisiei lui Tutuianu.

Cel care va asigura interimatul la Ministerul Apararii ar putea fi vicepremierul Marcel Ciolacu, anunta Digi24, insa trebuie ca si presedintele Klaus Iohannis sa fie de acord cu aceasta propunere.

Scandalul care a durat 2 ore si s-a lasat cu demisia lui Tutuianu

Comunicatul de la MApN a fost trimis putin dupa ora 14:00, insa fara stirea premierului Tudose. Dupa ce toata presa a prezentat stirea, seful Executivului l-a chemat de urgenta pe Tutuianu sa-i dea explicatii.

Dupa aceasta intalnire, la care a participat si ministrul Finantelor, Tutuianu a facut anuntul demisiei la Antena3 si a precizat ca Tudose nu i-a spus pe loc daca i-o accepta sau nu.

Ministrul demisionar a tinut sa precizeze ca, de fapt, Guvernul are bani, iar problemele sunt de ordin tehnic.

"Nu exista probleme financiare, ci sunt chestiuni tehnice, care sunt generate de dispozitiile legale, articolul 18, aliniatul 4 din Legea responsabilitatii fiscale-bugetare. Acest aspect nu ne-a permis sa transferam bani din cheltuielile de personal din trimestru 4 in trimestrul 3 si sa rezolvam la data de 15 septembrie toate problemele care tin de salarii si alte drepturi ale personalului din sistemul militar.

Vreau sa fac precizarea ca pe data de 15 septembrie platim salariile aferente lunii august si ca norma de hrana de care vorbim este aferenta lunii septembrie. Toate aceste drepturi vor fi platite in luna septembrie. Nu exista nicio problema cu alocarile financiare", a sustinut Tutuianu.

"Exista bani, ministerul de Finante a corectat toate propunerile de rectificare si avem raspunsuri pozitive la toate propunerile noastre", a insistat Tutuianu, care a completat ca Ministrul de Finante "va iesi si va lamuri pe toata lumea ca nu exista probleme de resurse", la cererea premierului.

Intrebat care au fost nemultumirile premierului, Tutuianu a spus ca i s-a reprosat lipsa de comunicare cu el si cu presa. Tutuianu a explicat ca isi reproseaza ca nu a "cun ...citeste mai departe despre "Ministrul Apararii si-a dat demisia. Vicepremierul Marcel Ciolacu i-ar putea lua locul" pe Ziare.com

#Tutuianu demisie, #ministrul Apararii Demisie, #interimar Ministerul Apararii Marcel Ciolacu , #Stiri Administratie