Ministerul Transporturilor o contrazice pe Firea, in cazul pasarelei de peste calea ferata din Herastrau

Marti, 13 Iunie 2017, ora 22:30
1043 citiri
Ministerul Transporturilor o contrazice pe Firea, in cazul pasarelei de peste calea ferata din Herastrau
Foto: captura video Youtube

Dupa ce primarul Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat Ministerul Transporturilor de lipsa unei pasarele peste calea ferata ce trece prin parcul Herastrau, oficialii ministerului au transmis ca au sustinut si pana acum proiectul ridicarii unei astfel de constructii.

Mai mult, ministerul acuza la randul sau Primaria Capitalei ca n-a trimis documentatia tehnica pentru construirea acestei pasarele, desi Firea a spus ca a contactat in repetate randuri institutia guvernamantala pentru acest lucru.

"Inca din anul 2015, Ministerul Transporturilor a informat oficial Primaria Capitalei ca va emite avizul de principiu pentru construirea pasarelei pietonale in zona podului de cale ferata din Parcul Herastrau.

Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti nu a transmis nici pana astazi, 13.06.2017, documentatia tehnica in baza careia Ministerul sa emita acest document", se arata pe site-ul Ministerului Transporturilor.

In continuare, sursa citata transmite ca podul respectiv are dotarile legale necesare: "Podul de cale ferata din zona Parcului Herastrau, aflat in administrarea CFR SA, asigura doar infrastructura necesara traficului feroviar, fiind prevazut conform legislatiei cu trotuar si scari tehnologice numai pentru accesul si deplasarea personalului feroviar autorizat".

De asemenea, oficialii Ministerul Transporturilor atrag atentia Primariei ca exista o solutie mult mai simpla ce poate fi folosita pentru ca pietonii sa poata inconjura in siguranta parcul, iar aceasta se afla la indemana institutiei conduse de Firea.

"In prezent, singura varianta de traversare a Parcului Herastrau in conditii de siguranta este aleea pietonala special amenajata pe sub podul feroviar.

Exista tot pe sub podul feroviar o alta zona de acces (imprejmuita cu gard si inchisa de proprietar - ALPAB) care ar putea permite accesul pietonal pe sub pod, insa aceasta zona nu este administrata de MT sau de CFR", mai noteaza ministerul.

In cele din urma, reprezentantii Transporturilor sustin ca, in aceasta situatie, pentru ca accidentele sa poata fi evitate in zona podului feroviar, "reprezentantii CFR au avertizat permanent prin diferite mijloace de informare asupra pericolelor la care sunt expusi pietonii daca traverseaza lacul din Parcul Herastrau prin zone interzise".

Firea a spus, marti, ca primaria a sesizat de mai multe ori Ministerul Transporturilor pentru construirea unei pasarele in zona - fie ca institutia guvernamentala sa realizeze lucrarea, fie sa perm ...citeste mai departe despre "Ministerul Transporturilor o contrazice pe Firea, in cazul pasarelei de peste calea ferata din Herastrau" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ministerul Transporturilor pasarela cale ferata Herastrau, #Firea pasarela calea ferata Herastrau , #Stiri Administratie