Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Tineretului si Sportului se dezice de grevisti. Pentru angajatii sai promite majorari pe care legea il obliga sa le acorde

Ministerul Tineretului si Sportului se dezice de grevisti. Pentru angajatii sai promite majorari pe care legea il obliga sa le acorde

Ministerul Tineretului si Sportului a emis un comunicat de presa prin care anunta majorari salariale incepand cu 1 ianuarie 2019, pentru a stinge conflictul de munca inceput miercuri de salariatii din domeniu. Aceste majorari sunt insa cele prevazute de Legea Salarizarii unitare, astfel ca promisiunile sunt, de fapt, obligatii stabilite de lege.

Institutia se dezice insa de cei care au intrat in greva generala si sustine ca nu sunt angajatii sai, astfel ca oricum pentru ei nu are ce sa faca in ce priveste salarizarea.

"In contextul protestelor declansate de Sindicatul National Sport si Tineret, ministrul Tineretului si Sportului, Ioana Bran, a solicitat Curtii de Conturi un audit cu privire la aplicarea Legii salarizarii personalului in minister si in directiile subordonate din teritoriu pentru a verifica modalitatea de aplicare a Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului.

De asemenea, salariile angajatilor din MTS vor fi majorate de la 1 ianuarie 2019, conform Legii-cadru 153/2017. Cresterile salariale vor continua, astfel incat, pana in anul 2022, vor fi eliminate inechitatile. Tot de la 1 ianuarie 2019, vor putea fi acordate sporurile pentru conditii vatamatoare, asa cum sunt ele prevazute de Regulamentul-Cadru din HG nr. 917/2017", se arata in comunicatul ministerului.

Conducerea MTS precizeaza ca angajatii din federatiile sportive nu sunt angajatii sai si nu pot fi in conflict de munca cu institutia din strada Vasile Conta.

"In legatura cu problemele de incadrare in grila salariala a angajatilor, MTS nu poate face reincadrari la nivelul institutiilor subordonate, neavand temeiul legal pentru aceasta. MTS nu are competente de a modifica legile in vigoare.

Activitatea sportiva nu va fi deloc afectata de rectificarea bugetara, care vizeaza in mare parte capitolele cheltuieli de capital si bunuri si servicii. Angajatii federatiior nu pot fi in conflict de munca cu MTS pentru ca federatiile sunt entitati de drept privat iar angajatii nu sunt salariati MTS. Angajatii federatiilor pot avea conflict de munca doar cu conducerea federatiilor", se arata in comunicat.

Activitatea loturilor nationale nu este afectata

Ministerul Tineretului si Sportului a mai anuntat ca doar 7 la suta dintre angajati se afla in greva, adica 200 de persoane din totalul de 2.998, si ca activitatea loturilor nationale nu este afectata de conflictul de munca declansat de Sindicatul National Sport si Tineret.

"Ministerul Tineretului si Sportulu ...citeste mai departe despre "Ministerul Tineretului si Sportului se dezice de grevisti. Pentru angajatii sai promite majorari pe care legea il obliga sa le acorde" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 809 ori