Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul de Interne vrea sa ne faca buletine electronice care ne scapa de cardul de sanatate. Ce informatii vor contine

Ministerul de Interne vrea sa ne faca buletine electronice care ne scapa de cardul de sanatate. Ce informatii vor contine

Cardul de sanatate a fost introdus in 2015, din dorinta de a fluidiza procesele din sistemul de sanatate, de a scurta timpul de asteptare, de a transparentiza cat mai mult cheltuielile si de a reduce birocratia. Dupa doi ani de utilizare si numeroase esecuri ale sistemului, cardul ar putea fi in curand eliminat.

Nu insa si functiile acestuia, care ar urma sa fie preluate de cartea electronica de identitate, potrivit unui proiect de lege al Ministerului de Interne, pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii privind evidenta persoanelor si actele de identitate ale cetatenilor romani, aflat in dezbatere publica pe site-ul institutiei, unde poate fi consultat, incepand de duminica.

"Prin proiect se propune modificarea conceptului anterior privind continutul de date al cartii electronice de identitate, prin eliminarea din cip a informatiilor referitoare la calitatea de asigurat in sistemul public al asigurarilor sociale de sanatate.

Astfel, 'functionalitatea' de card de sanatate va fi asigurata de certificatul digital emis de MAI, inscris in cip. Cardul national de sanatate isi inceteaza valabilitatea la data la care titularului i s-a eliberat o carte electronica de identitate", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Cartea electronica de identitate permite titularului autentificarea in sistemul

informatic al asigurarilor sociale de sanatate, pentru a beneficia de servicii medicale", se subliniaza in proiectul de lege.

Citeste mai multe despre intrebarile si problemele legate de cardul de sanatate:

Cardul de sanatate nu merge de 3 zile: CNAS sustine ca doar medicii care nu vor nu elibereaza retete in sistem offline

Cardul de sanatate: Firma care l-a implementat e in insolventa, CNAS apeleaza la solutii improvizate

Blocaj in sistemul cardurilor de sanatate. "Este inuman ce ni se intampla" (Video)

Cardul de sanatate redevine obligatoriu. Ce a modificat CNAS? Nou contract de 2 mil. lei - Interviu cu vicepresedintele CNAS

Cardul de sanatate, oglinda care poate confirma falimentul sistemului (Opinii)

Cardul de sanatate scoate in strada medicii de familie: Prima datorie e fata de pacient sau fata de sistem? Interviu

"Cardul de sanatate este obligatoriu si nu prea". Temerile medicilor si confuzia pacientilor Interviu

MAI subliniaza ca proiectul de lege este in conformitate cu masurile prevazute in programul de guvernare, urmand ca prin implementare sa se faciliteze "accesul cetatenilor la ...citeste mai departe despre "Ministerul de Interne vrea sa ne faca buletine electronice care ne scapa de cardul de sanatate. Ce informatii vor contine" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 760 ori