Ministerul Apararii vrea sa achizitioneze cel putin 20 de avioane F16

Luni, 13 Martie 2017, ora 21:41
924 citiri
Ministerul Apararii vrea sa achizitioneze cel putin 20 de avioane F16
Foto: Ziare.com

Gabriel Les, ministrul Apararii, a declarat, luni, ca ministerul are in plan achizitionarea a 20 de avioane de tip F16, TBT-uri 8x8, dar si alte echipamente pentru Armata Romana. Proiectele ar putea fi discutate si in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

"Categoric nu se schimba nimic la hotararile CSAT care privesc programele strategice de inzestrare, dar vreau sa le facem conform reglementarilor legale si sa beneficiem cat mai mult, inclusiv pe programul de guvernare, sa integram cat mai mult in industria de aparare", a declarat ministrul Apararii Gabriel Les.

Printre prioritatile Ministerului Apararii se numara avioane de tip F16 si Transportatoarele Blindate pentru Trupe 8x8 (TBT).

"A doua escadrila de avioane F16, apararea antiaeriana, TBT-urile 8X8, achizitionarea sa o grabim. Achizitionarea a cel putin 20 de avioane avem in plan in acest moment, cu intentia noastra de a face revitalizarea acestor aparate. Inca nu avem solutia, nu stim de unde vin aceste aparate, sa le facem cat se poate in Romania. Tot avioane F16, de acelasi tip", a mai declarat ministrul Apararii.

Ministrul a precizat ca avioanele vor fi achizitionate, "de principiu", din Statele Unite ale Americii.

"N-as putea sa va spun daca aceste 20 de avioane vom reusi sa semnam in acest an. Avioanele F16, de principiu, din Statele Unite, ca sa completam cele 12 avioane F16 pe care le vom avea pana la sfarsitul anului.

(...) Intentia mea este, in acest moment, sa achizitionez ceea ce este necesar pentru armata Romaniei, dar pe de alta parte si conform programului de guvernare, ceea ce imi doresc foarte mult, mai ales ca avem si acest angajament politic de doi la suta, sa integram cat mai mut in industria din Romania, ca e privata, ca e de stat si as vrea sa va spun ca daca astazi am avea un produs in productie in Romania, acela ar fi un produs pe care l-am achizitiona. Bineinteles, sa corespunda cerintelor operationale ale fortelor terestre", a spus Gabriel Les.

Primele avioane F-16 au intrat in serviciul Fortelor Aeriene Romane (Galerie foto)

Ministrul Apararii si-a prezentat prioritatile pe 2017: Nicio vorba despre corvetele olandeze, nedorite de Dragnea

Grindeanu a anuntat abrogarea hotararii de Guvern privind corvetele - MApN a demarat procedurile necesare ...citeste mai departe despre "Ministerul Apararii vrea sa achizitioneze cel putin 20 de avioane F16" pe Ziare.com

#Ministerul Apararii achizitionare avioane F16, #MApN avioane F 16 , #Stiri Administratie