Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mineriada 1990: Ion Iliescu, un vis urat al istoriei recente

Mineriada 1990: Ion Iliescu, un vis urat al istoriei recente

Ion Iliescu a ajuns sa se confrunte cu trecutul. Conflictul pe care l-a creat, violenta polarizare a societatii din iunie 1990, e si astazi una dintre cele mai mari poveri pe umerii romanilor.

Nimic din ce a atins "emanatul Revolutiei", cum ii placea sa spuna, nu a rezistat, iar aceasta confruntare finala cu procurorii si, probabil, cu judecatorii reprezinta lespedea vinovatiei care se va aseza pe mostenirea politica a lui Ion Iliescu.

Fostul presedinte n-a crezut in democratie, ci, la inceput, a crezut in strategia lui Silviu Brucan inspirata de Moscova, aceea de a-l elimina pe Ceausescu si de a ajunge la putere ca salvator al natiunii. Dupa ce a reusit, a facut tot posibilul sa se mentina la putere.

13 iunie 1990 nu a fost o confruntare cu manifestantii din Piata Universitatii, ci a reprezentat punerea in practica a unei strategii de eliminare a oricarei opozitii a partidului unic de atunci, FSN.

Ion Iliescu detesta pluralismul politic, iar teama lui cea mai mare era ...citeste mai departe despre "Mineriada 1990: Ion Iliescu, un vis urat al istoriei recente" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 976 ori