Mii de oameni protesteaza in Piata Victoriei: Nu mai vrem sa fim sclavi in tara noastra! (Galerie foto)

Miercuri, 04 Octombrie 2017, ora 13:27
1220 citiri
Mii de oameni protesteaza in Piata Victoriei: Nu mai vrem sa fim sclavi in tara noastra! (Galerie foto)
Foto: Ziare.com

Un protest de amploare are loc, miercuri, in fata Guvernului. Cateva mii de persoane din toata tara, angajati din Politie, Sanatate, Transporturi, protesteaza in Piata Victoriei fata de trecerea contributiilor sociale de la angajator la angajat si fata de prevederile Legii salarizarii.

La orele pranzului, erau in strada circa 6.000 de persoane. Se scandeaza "Nu mai vrem sa fim sclavi in tara noastra", "Unitate, unitate", "Romania, mainile sus!", "Jos Dragnea!" si "Jos Tariceanu!", relateaza de la fata locului corespondentul Ziare.com.

Un barbat striga printr-o portavoce: "Azi nu am venit sa ne plangem. Am venit sa aratam ca suntem luptatori pentru drepturile noastre".

La un moment dat, protestatarii, care s-au adunat in Piata Victoriei la ora anuntata, 11:00, s-au intors cu spatele si au huiduit.

In zgomot asurzitor de vuvuzele, oamenii striga cat ii tin rarunchii: "Romanii trebuie sa inteleaga ca nu se mai poate cu experimente in Romania", "Domnilor guvernanti, stop!". Revine si un slogan folosit la uriasele proteste din iarna: "Romania, trezeste-te!".

"Sunt salariat, am dreptul sa fiu consultat" - se poate citi pe o pancarta. Pe o alta scrie: "Companiile nu ofera bani, beneficii, drepturi, din pura bunatate. Acestea sunt negociate. Deblocati negocierea colectiva". Una dintre revendicarile bugetarilor aflati in strada, a celor din Sanatate, o reprezinta tocmai contractele colective de munca.

"Va platim sa ne slujiti, nu sa ne batjocoriti", "Paharul rabdarii s-a umplut. Darile mai mari decat veniturile?", "Traiasca guvernantii asa cum traieste poporul", mai striga multimea.

O parte dintre protestatari, bugetarii din Sanatate, au plecat intr-un mars pe traseul Piata Victoriei - Ministerul Muncii - Ministerul Sanatatii.

Bugetarii sunt nemultumiti de masurile anuntate de Guvern, in special de transferul contributiilor de la angajator catre angajat, ei spunand ca va detemina ca majorarea salariala anuntata pentru inceputul anului 2018 sa nu se regaseasca, de fapt, in veniturile nete.

Bugetarii din sanatate cer si mentinerea tichetelor de masa si a programului de munca al medicilor, aferent normei de baza si garzilor suplimentare in forma actuala.

Fotografii: Ziare.com

Circulatia rutiera va fi restrictionata pana la ora 16.30 (in conditiile in care mitingul este autorizat pana la ora 16.00) pe Soseaua Kiseleff, intre strada Arh. Ion Mincu si Piata Victoriei, precum si de la Arcul de Triumf.

De asemenea, in P ...citeste mai departe despre "Mii de oameni protesteaza in Piata Victoriei: Nu mai vrem sa fim sclavi in tara noastra! (Galerie foto)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#protest miercuri Piata Victoriei, #protest Guvern miercuri, #miting Guvern miercuri bugetari, #circulatie restrictionata miercuri protest , #Stiri Administratie