Mii de maghiari au facut miting la Targu Mures si cer autonomia Tinutului Secuiesc

Vineri, 10 Martie 2017, ora 18:30
822 citiri
Mii de maghiari au facut miting la Targu Mures si cer autonomia Tinutului Secuiesc
Foto: Digi 24 TV

Mii de etnici maghiari participa, vineri, la Targu Mures, la o manifestare dedicata "Zilei Libertatii Secuilor".

Manifestarea a inceput in jurul orei 16:00, la Monumentul Secuilor Martiri, unde participantii au depus coroane de flori si au fost sustinute discursuri din partea liderilor comunitatii maghiare.

La manifestari participa sute de persoane atat din judetul Mures, cat si din comunitati de maghiari din Harghita si Covasna, cele mai multe venind de la Sfantu Gheorghe, unde vineri dimineata a avut loc o actiune similara.

Presedintele Consiliului Secuiesc - filiala Mures, Lazlo Gyorgy, a declarat inainte de manifestare ca organizatorii isi doresc sa respecte legea si se delimiteaza de orice actiuni sau scandari extremiste.

Potrivit acestuia, organizatorii mitingului militeaza pentru autonomia Tinutului Secuiesc si au depus in acest sens o petitie la Prefectura Mures.

Petitia face referire si la diferendele aparute cu privire la infiintarea Liceului Romano-Catolic din Targu Mures, caz in care exista si o ancheta a DNA pentru abuz in serviciu, pe motiv ca unitatea de invatamant ar fi luat fiinta fara autorizatii.

Actiunea de la Targu Mures este sustinuta si de reprezentanti ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania si ai Consiliului National Maghiar din Transilvania, care au anuntat, intr-un comunicat de presa, ca vor lua parte la manifestarile prilejuite de "Ziua Libertatii Secuiesti" de la Targu Mures, dar si ca vor mobiliza persoane din comunitatile maghiare din tara pentru a merge la acest eveniment.

Citeste si Dragnea, despre proiectul de autonomie a Tinutului Secuiesc: In Parlament nu va trece asa ceva

Autoritatile din Mures au luat, vineri, o serie de masuri pentru asigurarea ordinii si linistii publice la manifestarea dedicata "Zilei Libertatii Secuilor", fiind mobilizati jandarmii de la Gruparea de Jandarmi Mobila Targu Mures, dar si numerosi agenti de la Politia Rutiera. ...citeste mai departe despre "Mii de maghiari au facut miting la Targu Mures si cer autonomia Tinutului Secuiesc" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#miting Targu Mures maghiari , #Stiri Administratie