Mii de angajati din Sanatate au protestat in centrul Capitalei. Negocierile continua maine, greva ramane o varianta

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 16:57
991 citiri
Mii de angajati din Sanatate au protestat in centrul Capitalei. Negocierile continua maine, greva ramane o varianta
Foto: Facebook/Federatia Sanitas din Romania

Un miting si un mars, la care au participat aproximativ 5.000 de angajati din sistemul de sanatate, au blocat azi centrul Capitalei. Sindicalistii nu renunta la proteste pentru ca negocierile cu Guvernul nu au ajuns la niciun rezultat.

O noua intalnire este programata vineri, cu ministrii Florian Bodog si Olguta Vasilescu.

Liderul Sanitas, Leonard Barascu, a spus ca discutia de vineri va fi pe marginea acordarii sporurilor salariale si a tichetelor de masa, urmand sa fie invitati si medici, care sa-si spuna punctul de vedere.

El a adaugat ca, la intalnirea de joi, de la Guvern, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a promis ca va face un control pentru a vedea unde sunt "prost impartiti" banii.

"Prin legea salarizarii, crestea un salariu de trei ori la unii, de doua ori la altii si asa mai departe. Problema noastra era ca prin aplicarea regulamentului de sporuri, oamenii pierdeau, indiferent cum se aplica legea. (...) Ei invoca secretare si alti oameni care au foarte multi bani la sporuri si nu le merita. Si noi vom face o analiza.

Ministrul va trimite in tara un control, in care sa vada cum stau lucrurile si acest control va scoate in evidenta locurile in care banii sunt prost impartiti. Corpul de Control al ministrului vine cu date, iar noi, cu banii pe masa, incercam sa facem repartitia. Ori dam la toti 10 la suta sau 30, ori reglam in locurile unde au pierdut. Ca daca tu, medic, iei de trei ori salariu, iei si garda si ajungi la 300 de milioane, nu poti sa iei tu atat si ceilalti deloc", a declarat Barascu.

Liderul Sanitas a mai spus ca sindicalistii nu vor renunta la proteste, iar daca nu vor ajunge la o intelegere cu reprezentantii Executivului, se ia in calcul si varianta grevei.

"Daca nu ne intelegem si nu castigam nimic si a fost o minciuna, atunci greva", a subliniat Barascu.

Cateva mii de oameni - angajati din Sanatate - au participat la mitingul organizat in Capitala de federatia Sanitas. Mitingul a inceput in Piata George Enescu, unde au protestat aproximativ 5.000 de persoane, care au reclamat ca legea salarizarii genereaza inechitati in sistemul de salarizare din sanatate si asistenta sociala.

In jurul orei 12:00, manifestantii au plecat in mars din Piata George Enescu catre Piata Victoriei.

Manifestantii, multi dintre ei veninti cu autocarele din tara, au avut pancarte cu mesaje precum: "Dreptate pentru TESA", "Nu scaderii salariilor", "Decat greva generala, mai bine pace sociala".

Principalele sol ...citeste mai departe despre "Mii de angajati din Sanatate au protestat in centrul Capitalei. Negocierile continua maine, greva ramane o varianta" pe Ziare.com

#miting medici Bucuresti, #protest Sanatate Bucuresti, #greva medici, #negocieri salarii medici , #Stiri Administratie