Metrou si tren intre Bucuresti si aeroport pana in 2020? Ce spune ministrul Transporturilor

Duminica, 28 Februarie 2016, ora 13:20
1113 citiri
Metrou si tren intre Bucuresti si aeroport pana in 2020? Ce spune ministrul Transporturilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Trasporturilor, Dan Costescu, sustine ca o capitala cum este Bucurestiul merita sa aiba legaturi feroviare si de metrou intre oras si aeroportul Otopeni, insa acest lucru ar putea deveni realitate pana la Campionatul European din 2020 doar "intr-o varianta optimista".

"O capitala cum este Bucurestiul merita si o legatura feroviara si una de metrou intre oras si aeroport. Trebuie sa dezvoltam durabil si sustenabil, nu e o prioritate acest Campionat European. Intr-o varianta optimista va exista metrou pana atunci. Avem un prim credit de la japonezi, nefolosit de cinci ani, pentru care platim penalitati. A mai ramas doar 72% din valoarea initiala din cauza cursului yen-dolar. Incepem acum acest proiect, incat sa nu mai poata fi oprit in niciun fel. In decembrie, vrem sa fie lansate procedurile de achizitie", a explicat Costescu la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata de Pro TV.

Metrou de la Gara de Nord la Otopeni: In ce stadiu sunt lucrarile

Referior la linia feroviara ...citeste mai departe despre "Metrou si tren intre Bucuresti si aeroport pana in 2020? Ce spune ministrul Transporturilor" pe Ziare.com

#metrou aeroport, #cale ferata aeroport, #tren aeroport , #Stiri Administratie