Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Metrorex a introdus plata cu cardul direct la turnicheti, in noua statii de metrou (Galerie Foto)

Metrorex a introdus plata cu cardul direct la turnicheti, in noua statii de metrou (Galerie Foto)
Accesul la metroul din Bucuresti se poate face, incepand de joi, prin intermediul cardurilor bancare contactless MasterCard sau Visa, indiferent de banca emitenta. Solutia a fost implementata in noua statii de metrou, iar in urmatoarele doua-trei luni va fi disponibila in toate statiile.

Metrorex si BCR au implementat noua solutie de plata cu cardul la 9 statii de metrou din Capitala, in cadrul unui program pilot. Sistemul este realizat la nivelul fiecarui turnichet de acces, utilizand tehnologii de integrare de ultima generatie, ceea ce face ca acceptarea la plata si deblocarea portilor de acces de la turnicheti sa fie extrem de rapida.

Modul de utilizare este foarte simplu: calatorii trebuie sa apropie de turnichet orice card bancar contactless Visa sau Mastercard, indiferent de banca emitenta, dupa care vor primi instiintarea de "Acces liber". Costul unei calatorii ramane acelasi, 2,5 lei si nu exista comisioane bancare.In cazul in care un calator doreste sa achite mai multe intrari cu acelasi card trebuie sa apese, incepand cu a doua tranzactie consecutiva, tasta "+" de pe ecranul turnichetului si apoi sa apropie cardul de semnul contactless.

"Este realmente o bucurie sa putem oferi calatorilor nostri, la cea de-a 40-a aniversare a metroului bucurestean, un sistem de acces inteligent, ca parte integranta a strategiei noastre de modernizare a conditiilor de exploatare.

Metroul este un mijloc de transport rapid, dar noi credem ca rapiditatea nu implica numai calatoria in sine, ci tot ceea ce inseamna experienta cu metroul: de la intrarea in statie si pana la sosirea la destinatie. Eforturile noastre de imbunatatire a acestei experiente vor continua", a declarat Mariana Miclaus, noul director Metrorex."Un oras cu adevarat inteligent are nevoie, in mod obligatoriu, de acces simplu si modern la metrou. Solutia a fost construita, implementata si testata de colegii mei din BCR impreuna cu echipele tehnice ale Metrorex, fiind rodul unui efort de aproape 12 luni.

Suntem mandri sa putem contribui la dezvoltarea sistemului de plata contactless, de nivelul unui smart city, la metroul din Bucuresti", a declarat Ciprian Nicolae, manager de proiect BCR.

Solutia a fost construita avand la baza arhitectura de functionare reglementata de VISA si Mastercard, astfel incat orice card emis oriunde in lume sub insemnele celor doua marci sa poata fi utilizat pentru plata calatoriilor.Sistemul de plata contactless este disponibil in fa ...citeste mai departe despre "Metrorex a introdus plata cu cardul direct la turnicheti, in noua statii de metrou (Galerie Foto)" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 881 ori