Meteo: Vremea deosebit de calduroasa, cu pana la 14 grade, dar si cateva ploi

Sambata, 04 Februarie 2017, ora 11:04
5480 citiri
Meteo: Vremea deosebit de calduroasa, cu pana la 14 grade, dar si cateva ploi
Foto: Arhiva Ziare.com

Weekendul acesta se anunta o vremea mai calduroasa decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada.

Odata cu temperaturile ridicate, insa, vin si cateva ploi. Astfel, meteorologii au emis pentru intervalul 04 februarie, ora 10:00 - 05 februarie, ora 20:00 o avertizare de ploi.

Va ploua mai ales in vestul, nordul si centrul tarii, precum si la munte. In Maramures, nordul Transilvaniei, Crisana, Banat, nordul Carpatilor Orientali si in Carpatii Occidentali, cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 30 l/mp. Vor predomina ploile, favorizand topirea stratului de zapada. In zona montana inalta, la peste 1.800 m, vor fi mai ales ninsori, iar vantul va prezenta unele intensificari, cu viteze de pana la 60...70 km/h.

Trecator si izolat, in centrul si nord-estul tarii, se va produce polei.

Sambata, vremea va fi deosebit de clada mai ales in regiunile de deal si munte, precum si in zonele din vestul si centrul tarii. Temperaturile maxime se vor situa intre 2 si 12 grade, chiar mai ridicate in dealurile submontane si in Banat, unde se vor inregistra si 14 grade. Minimele vor fi cuprinse intre -3 si 6 grade.

In schimb, va ploua in jumatatea de vest a tarii, iar in a doua parte a zilei vor fi ploi slabe si in regiunile estice, insa doar pe arii restranse.

La munte, la altitudini mari, vor cadea si lapovita si ninsoare, iar vantul va avea unele intensificari pe creste, precum si in Banat.

La Bucuresti, vremea va fi deosebit de calduroasa pentru aceasta data. Temperatura maxima va ajunge pana la 10 grade, iar spre seara si noaptea este posibil sa cada cativa stropi de ploaie, dar nimic de speriat. In timpul noptii se va inregistra o minima de 0 grade.

Iata maximele din principalele orase:

Bucuresti: 10 grade

Timisoara: 13 grade

Constanta: 12 grade

Oradea: 11 grade

Brasov: 10 grade

Craiova: 10 grade

Cluj: 9 grade

Bacau: 8 grade

Sibiu: 8 grade

Iasi: 7 grade

Duminica, vremea se mentine la fel de placuta, cu maxime cuprinse intre 3 si 11 grade, in timp ce minimele se vor incadra intre -5 si 4 grade. Totusi, cerul va fi acoperit de nori si va ploua slab in majoritatea regiunilor.

Precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare, ziua in nordul Moldovei si la munte, iar seara si noaptea posibil si in Maramures si estul Transilvaniei.

D.T. ...citeste mai departe despre "Meteo: Vremea deosebit de calduroasa, cu pana la 14 grade, dar si cateva ploi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#meteo sambata, #meteo duminica, #vremea sambata, #vremea duminica , #Stiri Administratie