Mesajul lui Tudorel Toader pentru avocatii care protesteaza si cer onorarii mai mari: Au primit atatia bani cat le-au alocat instantele

Duminica, 10 Februarie 2019, ora 18:51
754 citiri
Mesajul lui Tudorel Toader pentru avocatii care protesteaza si cer onorarii mai mari: Au primit atatia bani cat le-au alocat instantele
Foto: Facebook/Arhiva Tudorel Toader

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, le-a reamintit avocatilor care incep, luni, sa protesteze, ca au primit atatia bani cat le-au alocat instantele.

"Simple precizari! Intelegand faptul ca se apropie alegerile la avocati, intelegand si faptul ca unii au intrat in campanie, postez din nou mesajul din 23 noiembrie 2018, cu precizarea faptului ca avocatii nu si-au precizat/reconsiderat pozitia!

Memoriul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si Raspunsul Ministerului Justitiei privind plata onorarilor datorate avocatilor pentru serviciile profesionale prestate in vederea asigurarii asistentei judiciare a persoanelor defavorizate si persoanelor vulnerabile in cadrul sistemului de ajutor public judiciar.

Memoriul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania poate fi descarcat aici si Raspunsul Ministerului Justitiei poate fi descarcat aici", a scris pe Facebook Tudorel Toader, fara sa faca si alte clarificari.

Ce cer, de fapt avocatii?

Avocatii din Baroul Bucuresti se vor aduna luni, 11 februarie 2019, incepand cu ora 13:00, pe scarile Curtii de Apel Bucuresti pentru a trage "un semnal de alarma in legatura cu nivelul si modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu".

La proteste va fi prezent si prodecanul Baroului Bucuresti, dl. av. Mihnea Stoica, se precizeaza intr-un comunicat remis sambata Ziare.com.

Avocatii bucuresteni "vor purta banderole albe pe brat, alaturandu-se astfel colegilor din 14 barouri din tara care au anuntat proteste incepand cu aceeasi data, pana la solutionarea disfunctionalitatilor din sistemul de asistenta juridica", mai arata sursa citata.

Protestul este etapizat astfel:

1. prezentarea avocatilor in cauzele respective, purtand o banderola alba pe brat in perioada 11.02.2019 - 24.02.2019;

2. asigurarea asistentei judiciare exclusiv in cauzele penale in care se discuta masurile preventive in perioada 25.02.2019 - 10.03.2019;

3. neasigurarea asistentei judiciare, la inceput cate 30 minute pe zi, timp de o saptamana, apoi pe termen nelimitat, pana la identificarea si aplicarea solutiilor la problemele de mai sus cu incepere din 11.03.2019.

Citeste mai multe despre nemultumirile care au declansat protestele avocatilor si etapele avute in vedere.

Solicitarile celor 14 barouri vizeaza:

1. Majorarea onorariilor cuvenite avocatilor pentru prestarea serviciilor de asistenta judiciara in materie penala, in cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistenta judiciara si extraju ...citeste mai departe despre "Mesajul lui Tudorel Toader pentru avocatii care protesteaza si cer onorarii mai mari: Au primit atatia bani cat le-au alocat instantele" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tudorel Toader mesaj avocati, #Tudorel Toader protest avocati, #protest avocati bucuresti, #protest avocati , #Stiri Administratie