Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Iohannis: Stoparea pandemiei de COVID-19 depinde si de modul de raspuns al oraselor si al marilor comunitati

Iohannis: Stoparea pandemiei de COVID-19 depinde si de modul de raspuns al oraselor si al marilor comunitati

Presedintele Klaus Iohannis afirma ca stoparea pandemiei de COVID-19 depinde si de modul de raspuns al oraselor si al marilor comunitati la necesitatea respectarii masurilor de protectie. "De asemenea, pandemia de COVID-19 a evidentiat faptul ca orasele noastre au nevoie sa se dezvolte pe baze sustenabile, astfel incat trebuie sa regandim prioritatile referitoare la dezvoltarea urbana", considera el. Iohannis sustine ca, "indiferent cat de bune ar fi masurile adoptate de administratie, calitatea vietii in orase depinde in primul rand de comportamentul fiecaruia dintre noi, cetatenii, si de alegerile pe care le facem zilnic".

"Ziua Mondiala a Oraselor, pe care o sarbatorim astazi, este un bun prilej pentru a constientiza cat de mult este legat locul in care traim de bunastarea si calitatea vietii fiecaruia dintre noi. Aceasta cu atat mai mult cu cat mai bine de jumatate din populatia Romaniei traieste in mediul urban. In aceasta perioada dificila pe care o traversam, stoparea pandemiei de COVID-19 depinde si de modul de raspuns al oraselor si al marilor comunitati la necesitatea respectarii masurilor de protectie pentru limitarea raspandirii coronavirusului si protejarea celor dragi. Salut mobilizarea puternica pe care am vazut-o in aceste luni din partea societatii civile, a asociatiilor comunitare, a cetatenilor pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile ori a cadrelor medicale din comunitatea lor urbana", a afirmat Klaus Iohannis, in mesajul transmis sambata, de Ziua Mondiala a Oraselor.

El a subliniat ca masurile de igiena personala, distantarea si masca raman esentiale in a limita raspandirea COVID-19 in comunitate si a-i proteja astfel pe cei dragi si vulnerabili in fata bolii.

"De asemenea, pandemia de COVID-19 a evidentiat faptul ca orasele noastre au nevoie sa se dezvolte pe baze sustenabile, astfel incat trebuie sa regandim prioritatile referitoare la dezvoltarea urbana. Printre altele, pandemia ne-a aratat cat de importante sunt spatiile verzi pentru recreere si socializare si cum un trafic mai redus duce la o calitate superioara a aerului in zona urbana si la mai putine imbolnaviri respiratorii", a sustinut Iohannis.

Potrivit sefului statului, orasele Romaniei joaca un rol esential in atingerea obiectivelor de dezvoltare durabila, pe care ni le-am asumat ca membri ONU, si a obiectivelor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, conform Acordului de la Paris.

"Masurile pentru sanatatea planetei sunt, inainte de toate, masur ...citeste mai departe despre "Iohannis: Stoparea pandemiei de COVID-19 depinde si de modul de raspuns al oraselor si al marilor comunitati" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 416 ori