Mesaje la moartea lui Solomon Marcus: Ce spun Iohannis si membrii Academiei

Joi, 17 Martie 2016, ora 13:08
1076 citiri
Mesaje la moartea lui Solomon Marcus: Ce spun Iohannis si membrii Academiei
Foto: Academia Romana

Oameni de cultura si din politica au transmis, joi, mesaje de condoleante la moartea academicianului si profesorului de matematica Solomon Marcus.

Academicianul Razvan Theodorescu a spus ca matematicianul a fost "un adevarat om al cetatii" si "o inteligenta vie".

"Aflu cu imens regret ca unul dintre cei mai reprezentativi membri ai Academiei a disparut. Solomon Marcus facea parte din stirpea extrem de rara astazi in Romania, a invatatilor multidisciplinari.

Ceea ce acest admirabil matematician a facut pentru raporturile dintre stiinte si arte, preocuparile sale in legatura cu matematica si lingvistica, matematica si arta, matematica si istoria sunt lucruri intr-un fel unice.

Era o inteligenta vie, era, intr-un fel, cel mai critic membru al Academiei, era un om al cetatii, se preocupa foarte mult de ce inseamna cultura in Romania si intotdeauna cuvintele sale contau pentru noi", a declarat Razvan Theodorescu, pentru News.ro.

La randul sau, un alt matematician, Radu ...citeste mai departe despre "Mesaje la moartea lui Solomon Marcus: Ce spun Iohannis si membrii Academiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reactie deces Solomon Marcus, #reactie moarte Solomon Marcus, #reactii Solomon Marcus, #Solomon Marcus murit , #Stiri Administratie