Medicii se pregatesc de proteste si nu exclud greva in Sanatate. Mesajul unui chirurg: Sistemul e in colaps, promisiunile Guvernului sunt vorbe goale

Sambata, 16 Septembrie 2017, ora 11:19
1259 citiri
Medicii se pregatesc de proteste si nu exclud greva in Sanatate. Mesajul unui chirurg: Sistemul e in colaps, promisiunile Guvernului sunt vorbe goale
Foto: Facebook / Florin Chirculescu

Sistemul sanitar este in colaps, iar promisiunile Guvernului sunt vorbe goale, spune chirurgul Florin Chirculescu, asa ca medicii se gandesc la proteste si nu exclud nici declansarea unei greve in Sanatate.

"Orice ai fi tu, pacient roman, ai face o greva in contul medicilor, al asistentilor, si al celorlalti angajati din sanatate?

Te intreb pentru ca spitalele sunt in prag de faliment, pentru ca ai fost mintit ca va urma o reforma si ca personalul sanitar va ramane in tara, ca vei avea UNDE sa fii tratat si ca va avea CINE sa te trateze.

Mi-e teama, insa, ca n-o sa lupti pentru mine. Mi-e teama ca, aidoma colegilor din Franta, Marea Britanie, Israel si Germania, o sa fim NOI nevoiti sa facem greva cu pricina, nu tu", a scris pe Facebook medicul chirurg Florin Chirculescu, presedinte al Federatiei Medicilor Sindicatelor Medicilor Ioan Cantacuzino.

In mesajul apel transmis tuturor pacientilor, Florin Chirculescu spune ca medicilor nu le este usor sa puna problema grevei, dar asa nu se mai poate.

"Totdeauna m-am intrebat: merita sa facem greva in sistemul sanitar? Merita sa declansam un conflict de munca de asemenea amploare? Si nu m-am intrebat de teama, fiindca putem s-o facem legal - m-am intrebat doar pentru ca o greva te-ar costa pe tine, pacient al meu.

Sistemul e in colaps, iar promisiunile Guvernului sunt vorbe goale. Daca ai fi in locul meu, tu, pacient roman, daca n-ai avea cu ce sa lucrezi si daca ai vedea ca in locul cresterilor salariale trambitate cu emfaza, te vei alege, de fapt, cu o SCADERE a veniturilor, ce ai face?

Tu, transportator, ai circula cu o masina careia nu-i face nimeni revizia, cand patronatul te-ar fura la bani? Tu, ceferist, ai lasa trenurile sa circule pe linii neverificate de ani de zile, cand angajatorul ti-ar taia sporurile de noapte, de sarbatori, de risc? Iar tu, politician roman care ma cauti la telefon - tu ce-ai face?", intreaba chirurgul.

Florin Chirculescu spune ca si medicii, si asistentii au "familii si mandrie profesionala", ca toti ceilalti, dar au in plus responsabilitatea fata de pacient.

"Vrem sa fim platiti corect si nu vrem sa ne platesti tu in felul ACELA, fiindca nu e cinstit, nu e normal, nu e moral.

E ceasul al doisprezecelea, iar noi, cei din sistemul de sanatate, nu mai avem de ales: daca guvernul nu-si tine promisiunile, daca guvernul nu vede dezastrul, si daca nici tu nu ne ajuti, pacient roman, maine n-o sa mai avem CUM sa te tratam.

Iarta-ma, pacient roman, dar simt ...citeste mai departe despre "Medicii se pregatesc de proteste si nu exclud greva in Sanatate. Mesajul unui chirurg: Sistemul e in colaps, promisiunile Guvernului sunt vorbe goale" pe Ziare.com

#proteste Sanatate, #greva sanatate , #Stiri Administratie