Medicii de la un spital din Timis au donat cate 100 de lei pentru angajatii carora le-au scazut salariile

Luni, 07 Mai 2018, ora 23:20
894 citiri
Medicii de la un spital din Timis au donat cate 100 de lei pentru angajatii carora le-au scazut salariile
Foto: Arhiva Ziare.com

Medicii de la Spitalul Municipal Lugoj, judetul Timis, au donat cate 100 de lei pentru unii angajati carora le-au scazut salariile in urma reducerii unor sporuri.

Opt medici care lucreaza in cadrul Spitalului Municipal Lugoj, carora salariile le-au crescut dupa ce a intrat in vigoare noua Lege a salarizarii, au donat, in ultimele zile, cate 100 de lei fiecare pentru angajatii din unitatea medicala carora lefurile le-au scazut.

Ideea de a dona sume de bani in fiecare luna pentru infirmierele, brancardierii si personalul administrativ care primesc bani mai putini dupa intrarea in vigoare a Legii salarizarii ii apartine directorului unitatii medicale, Erwin Floroni.

"O parte din medici au inceput sa doneze bani. Ideea a fost a mea, pentru ca m-am suparat putin pe sindicate si le-am spus ca am putea face toti acest lucru, sa punem umar de la umar si sindicatul a refuzat. Au donat opt medici cate 100 de lei, deocamdata", a declarat, marti, Erwin Floroni.

Donatiile se fac la secretariatul Spitalului Municipal Lugoj, pe baza de lista.

Potrivit directorului Spitalului Municipal Lugoj, 43 din cei peste 300 de angajati primesc salarii mai mici, in urma plafonarii sporurilor. Veniturile au scazut cu sume cuprinse intre 35 si 270 de lei.

Mii de sindicalisti din cadrul Federatiei Sanitas, angajati in spitale din intreaga tara, au intrat luni dimineata, timp de doua ore, in greva de avertisment. Pe 11 mai urmeaza ca angajatii din sanatate sa declanseze greva generala, nemultumiti fiind de noua lege a salarizarii.

Angajatii din sanatate sunt indignati de lipsa de respect a Guvernului: Traiesc si expun o realitate paralelaSituatie critica in Sanatate: Protestele continua, medicii spun ca nu vor mai asigura garzile, spitalele sunt amenintate cu instantaPintea spune ca scaderile de salarii din Sanatate nu sunt "atat de dramatice" si oricum s-au gasit solutiiScandalul banilor in Sanatate: Ministrul arunca pisica la manageri, acestia spun ca ii pune sa incalce legea ca sa faca rost de bani ...citeste mai departe despre "Medicii de la un spital din Timis au donat cate 100 de lei pentru angajatii carora le-au scazut salariile" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salarii medici, #greva spitale , #Stiri Administratie