Medic in Romania: Povestea unui rezident obligat sa aiba 3 joburi ca sa supravietuiasca

Miercuri, 19 August 2015, ora 12:41
1290 citiri
Medic in Romania: Povestea unui rezident obligat sa aiba 3 joburi ca sa supravietuiasca
Foto: Facebook/Felix Georgescu

Viata unui tanar medic rezident in Romania presupune o intreaga aventura daca vorbim de bani, accesul la informatie si la practica, in spital.

Marti, premierul Ponta a anuntat ca salariile angajatilor din Sanatate vor creste cu 25% de la 1 octombrie.

Potrivit Institutului National de Statistica, salariul mediu net din sistemul sanitar este de 1.500 de lei, o majorare ar insemna un plus 375 de lei lunar. Insuficient pentru majoritatea medicilor, care spun ca masura e praf in ochi si cer o reforma adevarata a sistemului sanitar. In plus, legalizarea si impozitarea "plicului" pentru medici au fost primite cu nemultumire profunda si replici taioase pe grupul de Facebook intitulat Medici gata de greva generala. Solicitam salarii decente!:

Pentru Felix Georgescu, pediatru rezident in anul 5, la Spitalul Clinic de Copii Brasov, majorarea ar insemna 335 de lei, care s-ar adauga la salariul sau de 1.340 de lei.

"Dintotdeauna am vrut sa fiu doctor. Mereu am vrut sa ajut oamenii. Am ...citeste mai departe despre "Medic in Romania: Povestea unui rezident obligat sa aiba 3 joburi ca sa supravietuiasca" pe Ziare.com

#Felix Georgescu poveste medic rezident, #Felix Georgescu salarii medici, #plic legalizat medici , #Stiri Administratie