Masuri in cazul unui cutremur de 8 grade: Pe hartie planurile suna frumos, dar concret nu se pot realiza

Marti, 01 August 2017, ora 12:03
1129 citiri
Masuri in cazul unui cutremur de 8 grade: Pe hartie planurile suna frumos, dar concret nu se pot realiza
Foto: Captura video YouTube

Buzaul este situat intr-una dintre cele mai active zone din punct de vedere seismic ale Romaniei. Cu toate acestea, prefectul judetului, Carmen Ichim, admite ca Buzaul nu este deloc pregatit in eventualitatea producerii unui cutremur. "Pe hartie, planurile sunt facute, dar nu stiu cum le putem respecta", spune prefectul, care a cerut identificarea unor locuri clare unde sa fie adapostiti oamenii.

Solicitarea prefectului de Buzau a venit in sedinta ordinara a Colegiului Prefectural, iar Ichim a cerut intalniri cu reprezentantii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta si cu primarii celor doua municipii, Buzau si Ramnicu Sarat, pentru a stabili masuri concrete in cazul producerii unui seism de peste 8 grade pe scara Richter.

"Eu am constatat ca, pe hartie, planurile sunt facute, dar nu stiu cum le putem respecta. Nu stiu unde am putea sa ducem cu toti oamenii aia la un cutremur de 8 grade pentru ca trebuie un teren viran, corturi, paturi de campanie, grupuri sanitare, alimentari cu apa....

Pe hartie suna frumos, dar, in concret, nu se poate realiza. Daca acum avem un cutremur mare eu nu stiu unde duci oamenii aia. Sa-i duci la hotel trebuie sa ai liber, sa ai un contract.

Eu vad ca ar trebui sa existe un cort mare, cu care sa ne ducem pe un stadion, sa putem asigura apa potabila, grupuri sanitare, paturi de campanie etc. Ce spun eu parca vorbesc din carti, dar asa ceva nu exista. Nu avem finalitate.

O sa am o intalnire cu primarii celor doi municipii, Buzau si Ramnicu Sarat, care sunt si presedinti ai Comitetelor pentru Situatii de Urgenta, sa vedem ce se poate face. Poate se pot accesa fonduri, nu stiu, dar trebuie sa facem ceva, pentru ca nu e normal sa venim la serviciu 8 ore si atat", a explicat prefectul de Buzau, Carmen Ichim.

Citeste si Patru cutremure au avut loc luni si Un cutremur ca-n 1977 ar provoca pagube de 6 miliarde de euro - asiguratori ...citeste mai departe despre "Masuri in cazul unui cutremur de 8 grade: Pe hartie planurile suna frumos, dar concret nu se pot realiza" pe Ziare.com

#masuri anti cutremur, #Carmen Ichim Buzau cutremur, #Romania cutremur 8 grade, #Buzau cutremur , #Stiri Administratie