Afacerea socanta a mastilor stricate cumparate intentionat pentru pensionari. Primarul Sectorului 2: "Organele de cercetare penala trebuie sa preia cazul"

Miercuri, 02 Decembrie 2020, ora 16:47
466 citiri
Afacerea socanta a mastilor stricate cumparate intentionat pentru pensionari. Primarul Sectorului 2: "Organele de cercetare penala trebuie sa preia cazul"
DGASPC Sector 2/Facebook

Sefii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2 au cumparat masti de protectie neconforme la pret de masti chirurgicale, masti care ulterior au fost oferite pensionarilor si angajatilor. Toata mega-afacerea a fost dezvaluita de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, care a anuntat ca va sesiza organele penale cu privire la aceasta combinatie.

"Masti "neconforme" livrate pe post de "masti chirurgicale" la DGASPC sector 2.

Azi am primit un raport al corpului de control privitor la achizitia de masti pentru DGASPC sector 2.

Concluzia din acest raport este "incheierea si derularea acordului cadru nr 116532/27.08.2020 s-a facut cu nerespectarea prevederilor legislatiei in vigoare privind achizitiile publice". Intr-un limbaj juridic, asta inseamna ca s-a incalcat legea.

In limbaj nejuridic, s-a intamplat in felul urmator:

1. A fost facut un caiet de sarcini pentru o licitatie, iar in aceste caiete de sarcini scria ca trebuie livrate masti chirurgicale care sa respecte niste standarde (enumerate in documentatie)

2. Au participat 3 firme, dintre care una a fost eliminata ca nu respecta conditile cerute in caietul de sarcini

3. A castigat o firma care (spune corpul de control) a depus o oferta care nici ea nu respecta conditiile cerute in caietul de sarcini.

4. Aceasta firma, dupa ce a castigat licitatia, a cerut schimbarea produsului care facea obiectul licitatiei. Nu a mai putut livra "masti chirurgicale", ci a putut livra "masti faciale", produse de catre alt furnizor, cu alte caracteristici tehnice decat cele din oferta initiala

5. Aparatul de specialitate nu a acceptat aceasta modificare, asa ca directorul a semnat de la sine putere actul aditional.

6. Cand au venit mastile, au venit fara certificatele obligatorii si fara sa respecte cerintele din licitatie.

7. Mastile au fost platite la pretul de ofertare.

Cu alte cuvinte s-a licitat si castigat licitatia pentru niste produse de foarte buna calitate, care necesitau un pret ridicat, si de livrat s-au livrat produse de calitate indoielnica. Pretul insa a ramas acelasi, si a fost si platit.

Voi cere comisiei de disciplina sa analizeze gravitatea faptelor, dar cred ca si organele de cercetare penala trebuie sa preia acest caz. Luni, cand voi fi iesit din izolare, voi semna tot ce e de semnat", a scris Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

"Asadar s-a facut achizitie pentru Audi, iar de livrat s-au livrat dacii. La pret de Audi, normal. Cool. Curajos directorul ...citeste mai departe despre "Afacerea socanta a mastilor stricate cumparate intentionat pentru pensionari. Primarul Sectorului 2: "Organele de cercetare penala trebuie sa preia cazul"" pe Ziare.com

#radu mihaiu, #dgaspc, #masti protectie coronavirus, #coruptie Romania , #Stiri Administratie