Poliția Română nu este în stare să cumpere mașini noi chiar dacă are buget. ”Este evident că ne aflăm în fața unei situații de incompetență”

Vineri, 24 Iunie 2022, ora 14:30
1040 citiri
Poliția Română nu este în stare să cumpere mașini noi chiar dacă are buget. ”Este evident că ne aflăm în fața unei situații de incompetență”
Mașină de poliție ruginită FOTO: Sindicatul Europol

Polițiștii se plâng că nu au autovehiculele necesare în munca de zi cu zi. Și cu toate că au fost lansate mai multe licitații în acest sens, acestea nu au fost finalizate ci anulate.

”După mult așteptatele anunțuri de achiziție a mai multor loturi de autospeciale de poliție, mai ales a celor care lipsesc din dotarea noastră de peste 15 ani, respectiv microbuzele de ordine publică folosite pentru conducerea grupurilor de persoane la sediu, avem parte de surprize neașteptate.

Din nefericire, la data de 22.06.2022 am constatat că din cele 16 loturi lansate în achiziție publică, 11 au fost anulate”, scrie Sindicatul Europol.

Conform sindicaliștilor, loturile pentru motocicletele, laboratoarele criminalistice tip VAN, autospecialele pentru câini, autospecialele pentru rutieră, autospecialele pentru ordine publică, autoutilitarele, autospecialele pentru efective și intervenție și autospecialele pirotehnice s-au oprit încă din faza de depunere a ofertelor.

”Este evident că ne aflăm în fața unei situații de incompetență din partea IGPR pe tot ceea ce înseamnă redactarea caietului de sarcini. Specificațiile tehnice aberante și incapacitatea de a răspunde solicitărilor de lămurire din partea producătorilor de automobile a generat acest eșec”, mai precizează sursa citată.

Ce autospeciale va cumpăra până la urmă poliția

Sindicatul polițiștilor mai precizează că au mai rămas în picioare loturile pentru laboratoarele criminalistice de tip pick-up, cele două loturi de autospeciale pentru misiuni speciale, inclusiv lotul „special” de 5 autoturisme de lux neinscripționate care corespund numărului de funcții din conducerea IGPR, microbuzele de 16+1 locuri și autobuzul de 44+1 locuri.

”Așteptăm publicarea declarației de participare pentru a vedea firmele care s-au înscris pentru aceste loturi și cu ce modele de autoturisme/autoutilitare.

Concluzia este una tragică. Chiar și atunci când avem buget, nu suntem în stare să stabilim ce vrem să cumpărăm și ce specificații tehnice trebuie să îndeplinească, și ajungem să ne chinuim în continuare din cauza incompetenței”, mai precizează cei de la Sindicatul Europol. ...citeste mai departe despre "Poliția Română nu este în stare să cumpere mașini noi chiar dacă are buget. ”Este evident că ne aflăm în fața unei situații de incompetență”" pe Ziare.com

#masini de politie, #licitatii anulate, #sindicatul europol, #masini noi, #Politia Romana , #Stiri Administratie