"Masina elvetiana", un celebru alpinist, a murit pe Everest

Duminica, 30 Aprilie 2017, ora 14:43
2228 citiri
"Masina elvetiana", un celebru alpinist, a murit pe Everest
Foto: Facebook/ Ueli Steck

Ueli Steck, un celebru alpinist elvetian denumit "Masina elvetiana" in lumea alpinismului, a murit intr-un accident in apropiere de tabara a doua de pe Muntele Everest, duminica dimineata.

Un grup de sase salvatori a descoperit trupul elvetianului de 41 de ani, care detinea mai multe recorduri mondiale, in apropiere de versantul Nuptse, scrie Himalayan Times.

Aici, Steck ar fi alunecat si ar fi cazut pe o panta acoperita cu gheata. Colegii alpinisti l-au vazut urcand singur pe Nuptse, in jurul orei 04:30.

La actiunea de recuperare a corpului elvetianului a participat si un elicopter. Acesta este primul deces al sezonului pe Muntele Everest.

Steck si serpasul Tenzing (Tenji) au ajuns in regiunea Khumbu, pentru a incerca sa escaladeze Everestul pe ruta West Ridge/Hornbein Couloir, fara a folosi oxigen suplimentar, o premiera mondiala, in sezonul de primavara.

"O zi rapida de la tabara de baza la 7.000 de metri altitudine si inapoi. Imi place, este un loc grozav aici. Inca mai cred in aclimatizarea activa. Este mult mai eficienta decat sa petreci noptile la altitudine", scria Steck miercuri pe pagina sa de Facebook.

...citeste mai departe despre ""Masina elvetiana", un celebru alpinist, a murit pe Everest" pe Ziare.com

#Ueli Steck murit, #alpinist elvetian murit, #Masina elevetiana murit, #alpinist mort Everest , #Stiri Administratie