Marturiile unor romani care au lucrat in Germania, pentru postul public de televiziune german: "Am dormit pe strada si am facut foamea"

Luni, 29 Iunie 2020, ora 08:37
2411 citiri
Marturiile unor romani care au lucrat in Germania, pentru postul public de televiziune german: "Am dormit pe strada si am facut foamea"
FOTO Pixabay

Postul public de televiziune din Germania, ZDF, a prezentat marturiile mai multor romani care s-au intors in tara dupa, ceea ce numesc ei, umilintele indurate in Germania, acolo unde au lucrat in diverse domenii.

Alberto Gogu, intors in Romania dupa ce a lucrat la abatorul Tonnies, a declarat, potrivit Digi24, care citeaza ZDF, ca experienta din ultimele luni a fost cea mai grea, chiar daca a lucrat in Germania timp de mai multi ani. "Lucrez de 12 ani in Germania, insa ce am trait in ultimele luni a fost cea mai grea experienta a vietii mele.", a declarat Alberto Gogu, pentru ZDF. "Am fost dat afara de la ferma de sparanghel, a fost o dezamagire. Am dormit pe strada si am facut foamea.", a mai declarat Alberto Gogu, potrivit sursei citate.

"Oamenii s-au imbolnavit. Muncitorii care au fost testati pozitiv veneau la munca. Atata timp cat se simteau bine, nu s-a interesat nimeni.", a declarat, potrivit sursei citate, un alt muncitor roman de la abatorul Tonnies.

O romanca intervievata de ZDF a declarat ca, in ciuda conditiilor grele de munca, vrea sa se intoarca in Germania: "Copiii meu au acum o viata mai buna, sunt fericita ca am reusit sa le-o ofer."

Nota: Fisierul video atasat acestui articol poate fi accesat doar in varianta desktop ...citeste mai departe despre "Marturiile unor romani care au lucrat in Germania, pentru postul public de televiziune german: "Am dormit pe strada si am facut foamea"" pe Ziare.com

#Germania, #muncitori, #zilieri , #Stiri Administratie