Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Martori la DNA: Ghita a cerut un milion de euro de la UTI, 7% din contractul cu Transelectrica

Martori la DNA: Ghita a cerut un milion de euro de la UTI, 7% din contractul cu Transelectrica
Sebastian Ghita ar fi cerut de la UTI 7% din contractul derulat cu Transelectrica, adica un milion de euro.

O parte din bani urma sa ajunga la fostul director al Transelectrica Stelian Gal, dar si la un fost secretar de stat din Ministerul Economiei, prahoveanul Darius Mesca, finul lui Ghita.

Dezvaluirile au fost facute de un martor care a dat declaratii la DNA in cel mai nou dosar de coruptie in care este urmarit penal Sebastian Ghita.

"Reprezentantii S.C. UTI Systems S.A au fost conditionati de catre Sebastian Aurelian Ghita, personal dar si prin intermediul lui Bogdan Padiu, in sensul ca, daca acestia nu ar fi semnat contractul de prestare de servicii de consultanta IT cu S.C. Teamnet International S.A., ar fi intampinat mari probleme in ceea ce priveste derularea contractului incheiat cu Transelectrica", este declaratia martorului de la dosar.

Din declaratia martorului amenintat reiese ca acesta "a luat cunostinta in mod direct de faptul ca Sebastian Aurelian Ghita le-a pretins reprezentantilor S.C. UTI Systems S.A un procent de 7% din valoarea unor contracte incheiate cu S.C. Transelectrica S.A. pentru ca in schimb, prin folosirea influentei, sa faciliteze incheierea acestora si derularea lor in bune conditii, iar in schimbul comisionului mentionat Sebastian Aurelian Ghita a promis reprezentantilor UTI Systems S.A. ca va interveni si va determina conducerea S.C. Transelectrica S.A. sa atribuie contractele catre S.C. UTI Systems S.A. si sa asigure derularea in bune conditii a acestora".

"Martorul a confirmat si faptul ca in cadrul discutiilor purtate cu reprezentantii S.C. UTI Systems S.A., Sebastian Aurelian Ghita a precizat ca o parte din procentul de 7% pretins este destinata persoanelor decidente sa aprobe acordarea contractului de lucrari mentionat, persoane care ocupau functii importante in Ministerul Economiei, indicand in acest sens numele secretarului de stat Mesca, dar si numele directorului general al S.C. Transelectrica S.A., Stelian Gal", se arata in referatul procurorilor.

Stelian Gal, fost director al Transelectrica in perioada 1998 - 2011, a murit la inceputul acestui an.

Fostul secretar de stat din Ministerul Economiei Darius Mesca este in prezent consilier la CJ Prahova, fiind ales pe lista PSD. El este si finul lui Sebastian Ghita.

Acelasi martor a declarat la DNA si ca, din cate cunoaste, pentru a da o aparenta de legalitate dobandirii sumelor reprezentand procentul de 7% pretins, Sebastian Ghita a solicitat ...citeste mai departe despre "Martori la DNA: Ghita a cerut un milion de euro de la UTI, 7% din contractul cu Transelectrica" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1058 ori
Citeste mai multe despreGhita spaga milion euro UTI