Marina germana isi va pregati viitorii ofiteri pe bricul nostru Mircea

Vineri, 28 Aprilie 2017, ora 15:07
2618 citiri
Marina germana isi va pregati viitorii ofiteri pe bricul nostru Mircea
Foto: MApN/Stefan Ciocan

"Gorch Fock", nava scoala a marinei germane, este supusa unei ample operatiuni de renovare si modernizare, asa ca, in luna august, nemtii vor incepe pregatirea cadetilor pe bricul "Mircea", nava scoala a marinei romane.

Anuntul a fost facut de vice-amiralul german Rainer Brinkmann.

110 de cadeti se vor afla in august si septembrie pe bricul "Mircea", unde vor urma o parte a instruirii lor traditionale. Primii 55 de cadeti se vor imbarca la bordul navei romanesti la inceputul lunii august, in portul Wilhelmshaven din Saxonia Inferioara. A doua echipa le va lua locul in Palma de Mallorca, la sfarsitul lunii august.

Bricul "Mircea" va naviga sub pavilion si cu echipaj romanesc. Cadetii germani vor fi instruiti impreuna cu cadetii romani, a declarat vice-amiralul german.

Deoarece nava romana nu a corespuns tuturor standardelor germane, au fost operate in ultimele luni cateva ajustari cu privire la protectia muncii, la securitate, ingrijire medicala si protectia alimentelor.

"Vom avea la dispozitie propriile noastre veste de salvare, iar la bord se vor afla un medic german si un stomatolog care vorbeste germana si romana", a mai spus Brinkmann.

Exercitiile mai dificile cum ar fi urcarea pe arborada nu vor fi efectuate din motive de siguranta, a mai declarat Brinkmann.

In 2008 si 2010, doua aspirante germane au murit in timpul instruirii pe nava "Gorch Fock". Din acest motiv, securitatea navei a fost imbunatatita. Brinkmann crede ca "Gorch Fock" va fi din nou utilizata in 2018. In prezent, nava scoala a marinei germane este supusa unei ample operatiuni de renovare si modernizare, care va costa 75 de milioane de euro.

Bricul "Mircea" a fost construit, la fel ca "Gorch Fock", la santierul naval din Hamburg si a fost lansat la apa in 1938, devenind un simbol al marinei militare romanesti. ...citeste mai departe despre "Marina germana isi va pregati viitorii ofiteri pe bricul nostru Mircea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Germania nava scoala Mircea , #Stiri Administratie