Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Secretar de stat: "Cele 250.000 de tablete pentru elevi nu vor ajunge in scoli pana pe 10 septembrie, asa cum si-a propus Guvernul"

Secretar de stat: "Cele 250.000 de tablete pentru elevi nu vor ajunge in scoli pana pe 10 septembrie, asa cum si-a propus Guvernul"

Cele 250.000 de tablete necesare trecerii la sistemul online de educatie nu vor ajunge in scoli pana la data de 10 septembrie, asa cum si-a propus Guvernul, intrucat procedura de licitatie nu a fost gestionata eficient, a declarat, joi, Marian Murgulet, Secretar de stat in cadrul Secretariatului General al Guvernului, Tehnologia Informatiei la nivelul intregii Administratii Publice Centrale, CIO Guvernamental.

Prezent la conferinta online "Romania digitala - evolutia comunicatiilor in mediul rural in ultimii 20 de ani", organizata de publicatia Financial Intelligence, Marian Murgulet a spus ca "adaptarea la conditiile din noua normalitate impune schimbarea paradigmei educationale, prin tehnologie".

"Desi au fost facute peste 100 de modificari la Legea educatiei din anul 1990 pana in prezent, cu scopul evident de a imbunatati calitatea educatiei, rezultatele au continuat sa scada. Exista o lipsa a competentelor de baza in randul absolventilor. Aproximativ 40% dintre elevii cu varsta de 15 ani au rezultate sub nivelul doi la PISA, ceea ce corespunde analfabetismului functional. Si vorbim de elevi de 15 ani, fara a-i lua in calcul pe cei care au abandonat scoala inainte de aceasta varsta. Adaptarea la conditiile din noua normalitate impune schimbarea paradigmei educationale prin tehnologie", a spus Murgulet.

El a identificat trei paliere necesare in sistemul educational de acum inainte: pilonul tehnologiei, pentru sustinerea cursurilor online; trainingul pentru profesori, poate cel mai dificil si complet; si al treilea pilon - legat de faptul ca scoala inseamna dobandirea de cunostinte, prin expunerea la diferite experiente, noteaza Financial Intelligence.

"Datele primite acum cateva zile de colegii de la Ministerul Educatiei arata ca, din totalul de 22.000 de sali de curs sau laboratoare, 74% sunt conectate la internet si 26%, nu. Una dintre solutii este achizitia de tablete cu conectivitate pentru 24 de luni. Stiti ca exista o procedura pentru achizitia a 250.000 de tablete in curs de evaluare. Din perspectiva mea, nu cred ca ONAC (Oficiul National pentru Achizitii Centralizate) a gestionat procedura de achizitie (in derulare) prea eficient, insa ma bazez ca, impreuna cu colegii de la ANAP (Agentia Nationala pentru Achizitii Publice) si de la Ministerul Educatiei vom corecta aceasta situatie", a aratat oficialul guvernamental.

Murgulet a subliniat ca este imposibil ca tabletele sa ajunga in scoli pe 10 septembrie, avand in vedere stadiul in c ...citeste mai departe despre "Secretar de stat: "Cele 250.000 de tablete pentru elevi nu vor ajunge in scoli pana pe 10 septembrie, asa cum si-a propus Guvernul"" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 903 ori