Mandat de arestare in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita

Joi, 05 Ianuarie 2017, ora 13:38
1473 citiri

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a emis joi un mandat de arestare in lipsa pentru Sebastian Ghita. Decizia nu este insa definitiva.

Instanta suprema a admis astfel cererea DNA de inlocuirea a controlului judiciar cu arestul preventiv in cazul omului de afaceri, dupa ce acesta nu s-a prezentat la politie, incalcand astfel masura preventiva.

Procurorul DNA a cerut joi instantei supreme inlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventiva in lipsa pentru Sebastian Ghita, aratand ca sunt indeplinite toate conditiile. Potrivit acestuia, Ghita a dat dovada de rea-credinta, nu s-a prezentat in fata instantei, si-a premedit fuga si se sustrage de la judecata, informeaza News.ro.

In replica, avocatul lui Ghita a spus ca DNA trebuie sa demonstreze ca fostul deputat a dat dovada de rea-credita prin neprezentarea la Politie si la ICCJ. Acesta sustine ca in prezent nu sunt date ca Ghita a plecat din tara, acesta fiind motivul pentru care nu ar fi indeplinite conditiile pentru ...citeste mai departe despre "Mandat de arestare in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita" pe Ziare.com

#Sebastian Ghita DNA arestare preventiva, #arestare preventiva Ghita, #Ghita inlocuire control judiciar arestare , #Stiri Administratie