Mamele copiilor internati la Spitalul Judetean Arad au iesit in strada: Este un infern, un lagar de exterminare!

Sambata, 11 Martie 2017, ora 20:09
1101 citiri
Mamele copiilor internati la Spitalul Judetean Arad au iesit in strada: Este un infern, un lagar de exterminare!
Foto: Wikimedia Commons

Aproximativ 50 de mame s-au adunat, sambata seara, in Piata Avram Iancu din Arad, suparate de modul in care sunt tratati copiii lor la Spitalul Judetean de Urgenta Arad si au cerut normalitate. Mamele au semnat o petitie pe care o vor inainta conducerii Consiliului Judetean.

Cele circa 50 de mame s-au adunat, sambata seara, in Piata Avram Iancu din Arad si au strans semnaturi pentru intalnirea pe care o vor avea luni cu presedintele Consiliului Judetean Arad, Iustin Cionca, institutie care administreaza baza materiala a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad, transmite corespondentul Mediafax.

"Ne-am adunat mamicile in speranta ca putem schimba ceva in privinta situatiei din spitalele aradene. In special cele de la copii. Sunt situatii anormale intr-o tara civilizata, un oras atat de mare, sa nu putem fi respectati ca pacienti, sa avem conditii mizere, ca nu le pot numi altfel. Sunt mamici care au trecut prin situatii foarte neplacute in acel spital. Astazi am semnat si o petitie la Consiliul Judetean Arad. Nu asteptam covoare rosii, vrem doar sa fim tratati si respectati ca pacienti, ca oameni, nu noi in special, ci copiii nostri", a declarat, corespondentului Mediafax, una dintre mamici.

O alta femeie a declarat ca mamele nu cer decat normalitate.

O alta mama a spus ca ar dori ca unii dintre medicii Spitalului Judetean de Urgenta Arad sa fie schimbati, deoarece parintii nu au, la Arad, niciun fel de siguranta ca merg cu copiii in spital si acestia sunt tratati.

"Pentru conditiile din spitale am venit. Speram sa se faca dreptate. Am fost internata in 2013, am stat 12 ore, am iesit pe semnatura pentru ca era plin de gandaci, focare de infectie, in special la toaleta. Am fost internata in 2015 cu baietelul cel mare, cu reactie de meningita, nu a avut, ca norocul. Am iesit dupa patru zile. Nu ne bagau doctorii in seama. De asta am si iesit. Au vrut sa-i faca punctie, nu i-am mai facut pentru ca incepuse sa se simta bine si nu i-am mai facut. O doamna asistenta foarte draguta mi-a sugerat sa nu ii fac ca nu e copil de meningita. Si asa a fost", a declarat o alta mamica.

O alta mama a afirmat ca se afla in Piata Avram Iancu pentru a trage un semnal de alarma in privinta actului medical. Aceasta a povestit ca anul trecut in ianuarie a fost internata cinci zile in spital cu baietelul ei, care atunci avea zece luni. Branula i-a fost montata abia la zece ore dupa internare, micutul a primit antibiotic doar pentru a nu lua alte boli, iar cu do ...citeste mai departe despre "Mamele copiilor internati la Spitalul Judetean Arad au iesit in strada: Este un infern, un lagar de exterminare!" pe Ziare.com

#spitalul judetean Arad, #protest spitale Arad , #Stiri Administratie