Guvernul amână majorarea salariilor bugetarilor. Prevederile discriminatorii care au creat nemulțumiri

Miercuri, 17 August 2022, ora 16:21
781 citiri
Guvernul amână majorarea salariilor bugetarilor. Prevederile discriminatorii care au creat nemulțumiri
Legea privind majorările salariale a fost atacată la CCR FOTO Facebook / Guvernul României

Guvernul a retras ordonanța care prevedea majorarea salariilor angajaților de la stat și sporuri suplimentare pentru unele categorii.

Ordonanța prevedea majorarea salariilor bugetarilor care nu se află pe grila din 2022, la nivelul maxim salarial prevăzut de legea salarizării. Mai exact, aceștia ar mai fi primit o diferență de un sfert din cât le mai lipsea până la nivelul din 2022 al salarizării.

Actul normativ prevedea însă și sporuri suplimentare pentru unii angajați din ministere și pentru cei care lucrau cu fonduri europene, măsură care a creat nemulțumiri. Cei care nu ar fi beneficiat de sporuri au cerut beneficii suplimentare, iar Consiliului Concurenței a transmis că măsura este discriminatorie.

În urma nemulțumirilor, Coaliția a decis să retragă ordonanța și să o modifice renunțând la sporuri și păstrând doar majorările salariale.

Deși trebuia să intre în vigoare la 1 iulie, majorările au fost întârziate pentru că, la votul din parlament, au fost introduși pe listă și parlamentarii și primarii. Din acest motiv, legea a fost atacată la CCR, unde este blocată și în momentul de față, potrivit Digi24. ...citeste mai departe despre "Guvernul amână majorarea salariilor bugetarilor. Prevederile discriminatorii care au creat nemulțumiri" pe Ziare.com

#majorare salarii, #bugetari, #ordonanta, #sporuri bugetari, #amanare , #Stiri Administratie