Magistratii ies, luni, in strada in roba impotriva modificarilor la Codurile Penale: Suntem cu ochii pe voi!

Duminica, 17 Decembrie 2017, ora 19:42
993 citiri
Magistratii ies, luni, in strada in roba impotriva modificarilor la Codurile Penale: Suntem cu ochii pe voi!
Foto: Facebook/Cristi Danilet

Judecatorul Cristi Danilet anunta ca judecatorii si procurorii din toata tara vor protesta luni.

Ei vor manifesta, in fata instantelor, imbracati in robe, intre orele 12:00 si 13:00, fata de modificarile aduse la Legile Justitiei si Codurilor Penal si de Procedura Penala, a anuntat judecatorul pe pagina personala de Facebook, asigurand ca "activitatea judiciara nu va fi afectata" de acest protest.

Danilet a scris anterior ca magistratii romani nu pot accepta ca Parlamentul dezbate legi "date in favoarea infractorilor" si ceea ce se intampla este o rusine.

"Magistratii romani nu vor accepta nepasatori ca Parlamentul sa dezbata legi date in favoarea infractorilor. Este o rusine ceea ce se intampla. Legile nu se fac pentru anumite persoane.

In momentul de fata judecatorii penalisti si procurorii discuta necesitatea de a intra saptamana viitoare intr-o forma de protest.

Asadar, luni vom anunta si noi: SUNTEM CU OCHII PE VOI! Daca trebuie sa iasa si magistratii in strada sa intelegeti ca e groasa, atunci insa facem si asta, sa vuiasca Europa!", a adaugat judecatorul pe platforma de socializare.

Reactia magistratilor vine in contextul in care modificarile propuse la Codul Penal si de Procedura Penala urmeaza sa fie discutate luni in Comisia Iordache.

Printre amendamentele propuse de PSD, ALDE si UDMR la Codurile Penale se numara:

interzicerea oricarei comunicari publice referitoare la dosarele aflate in curs de urmarire penala si de judecata;interzicerea prezentarii publice a persoanelor suspectate de savarsirea unor infractiuni purtand catuse sau alte mijloace de imobilizare;audierea unei persoane sa nu poata dura mai mult de 6 ore din 24;procurorii sa fie obligati ca, imediat dupa inregistrarea unei sesizari care priveste o persoana, sa anunte acea persoana;dezincriminarea marturiei mincinoase.

Vezi care sunt toate amendamentele propuse la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala.

Sectia pentru procurori a CSM isi exprima ingrijorarea fata de modul in care se schimba Codurile Penale si cere o amanareDNA reactioneaza la asaltul PSD-ALDE asupra Codurilor Penale: Efectul va fi devastatorParchetul General critica modificarile la Codurile Penale: Sunt in favoarea inculpatilor, ingreuneaza actul de urmarire penalaPSD si ALDE mint cand spun ca Directiva UE cere modificarile la Codurile Penale. Mai mult, incalca directiva

A.D.... citeste mai departe despre "Magistratii ies, luni, in strada in roba impotriva modificarilor la Codurile Penale: Suntem cu ochii pe voi!" pe Ziare.com

#protest magistrati, #Danilet anunta proteste, #protest judecatori procurori , #Stiri Administratie