"Mafia carnii", in atentia SRI de la inceputul anului trecut

Joi, 13 Martie 2014, ora 12:06
1566 citiri
"Mafia carnii", in atentia SRI de la inceputul anului trecut

SRI a initiat cazul "mafia carnii", care se refera la o retea de crima organizata transfrontaliera specializata in frauda fiscala de mare amploare, in 2013, a declarat, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava.

"Este un caz initiat de SRI de la inceputul anului 2013. Este vorba despre o retea de crima organizata transfrontaliera specializata in activitati de frauda fiscala de mare amploare, axate pe achizitii intracomunitare cu produse din carne", a spus Sava referindu-se la "cazul mafia carnii". citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, este vorba despre "o chestiune de securitate nationala".

"Aceasta actiune a SRI se inscrie in eforturile noastre pentru combaterea evaziunii fiscale din Romania, care afecteaza implicit bugetul consolidat al statului. E evident o chestiune de securitate nationala, axata pe zona de securitate economica si amenintari transfrontaliere", a precizat Sava, mentionand ca SRI a sesizat in acest caz organele in drept.

Audierea membrilor celor doua grupari infractionale continua

Procurorii DIICOT de la Structura Centrala continua, joi, audierea membrilor celor doua grupari infractionale organizate suspectate de evaziune fiscala, spalare de bani, punere in circulatie de produse alterate si trafic de influenta.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca, pana joi dimineata, procurorii au audiat peste 30 de persoane si au emis ordonante de retinere pentru zece dintre acestea.

Procurorii DIICOT - Structura Centrala au facut, miercuri, 102 perchezitii domiciliare in 18 judete, in cadrul unor actiuni vizand destructurarea a doua grupuri infractionale organizate formate din 80 de persoane, specializate in infractiuni de evaziune fiscala, spalare de bani, punere in circulatie de produse alterate si trafic de influenta, informeaza institutia, intr-un comunicat de presa

#carne alterata, #evaziune fiscala, #caz sri , #Stiri Administratie