Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lumi paralele: E drept ca nu avem autostrazi, dar macar infrastructura feroviara e praf

Lumi paralele: E drept ca nu avem autostrazi, dar macar infrastructura feroviara e praf

10.777 de km de cale ferata, din care doar 4.029 sunt linii electrificate (mai putin de 40%), o viteza comerciala medie a trenurilor de calatori de numai 43 de kilometri pe ora si 1.800 de restrictii de viteza impuse pentru a evita riscul unor tragedii produse din cauza starii deplorabile a infrastructurii.

Acesta este portretul in cifre al transportului feroviar din Romania 2014.

Situatia justifica locul 78 pe care se claseaza Romania la capitolul calitatii infrastructurii feroviare, in Raportul privind competitivitatea dat publicitatii recent de World Economic Forum (WEF).

Spre comparatie, Bulgaria se plaseaza pe pozitia 53.

In fata Romaniei stau, cu multe pozitii mai sus, Bangladesh, Botswana, Siria, Moldova.

Unde se afla CFR

Reteaua de cale ferata a scazut la 10.777 de kilometri, de la 11.348, in 1990 (conform datelor INS)In 25 de ani s-au electrificat doar 349 de kilometri, reteaua extinzandu-se la 4.029 km (INS)Numarul pasagerilor pe calea ferata (national, plus ...citeste mai departe despre "Lumi paralele: E drept ca nu avem autostrazi, dar macar infrastructura feroviara e praf" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 894 ori