Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Când se va putea circula pe lotul 5 al Autostrăzii Sibiu-Pitești: ”Este gata în proporție de 33%”

Când se va putea circula pe lotul 5 al Autostrăzii Sibiu-Pitești: ”Este gata în proporție de 33%”

Prefectul de Argeș, Radu Perianu, a anunțat miercuri, 24 mai, că lucrările la lotul 5 al Autostrăzii A1 Sibiu - Pitești sunt în grafic.

Potrivit acestuia, lotul 5 al Autostrăzii Sibiu-Pitești este gata în proporție de 33%, iar pe șantier sunt peste 800 de oameni.

Prefectul și Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, au făcut miercuri, 24 mai, o vizită pe șantier, unde au observat progresul pe cei 30 de kilometri dintre Pitești și Curtea de Argeș.

”Se lucrează deja la Pasajul Bascov, dar și la unul dintre podurile peste râul Argeș. În total, 21 de poduri și pasaje majore sunt în lucru, peste 170 de structuri minore și se fac lucrări de consolidare pentru care au fost aduși peste 2,5 miliarde de metri cubi de material. Cea mai bună veste este că ritmul de lucru este unul bun și lucrările sunt în grafic pentru a fi finalizate în vara anului 2025”, a declarat Radu Perianu, potrivit Ziarul Argeșul.

Compania Astaldi trebuie să termine lucrările de la Pitești la Curtea de Argeș (Lotul 5) în 2025, iar pe lotul 3 Tigveni - Cornetu, care are o lungime de 37 km, trebuie să înceapă execuția cel târziu în vara anului viitor (12 luni proiectare/45 execuție). Pe Lotul 2 Boița – Cornetu (31 km), cel mai greu dintre cele cinci loturi, Asocierea Mapa - Cengiz are termen de proiectare de 18 luni calculat din iulie 2022, amintește Economedia.ro ...citeste mai departe despre "Când se va putea circula pe lotul 5 al Autostrăzii Sibiu-Pitești: ”Este gata în proporție de 33%”" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 328 ori
Citeste mai multe despreautostada pitesti sibiu lucrari