Locuinte gratuite pentru medici? Unde se gandeste un senator sa-i cazeze si de ce sa nu primeasca si profesorii

Miercuri, 12 Octombrie 2016, ora 09:54
817 citiri
Locuinte gratuite pentru medici? Unde se gandeste un senator sa-i cazeze si de ce sa nu primeasca si profesorii
Foto: Facebook/Alfred Laurentiu Mihai

Criza deficitului de medici, care pleaca in strainatate atrasi de salarii mai mari si conditii de munca mai bune, devine din ce in ce mai acuta in Romania, iar legiuitorii se gandesc la diverse variante prin care sa-i convinga sa ramana in tara.

Un senator independent, Alfred Laurentiu Mihai, vrea sa-i convinga pe medici nu doar sa nu plece din Romania, dar si sa mearga in zone din provincie mai sarace, unde lipsa personalului medical din spitale pune in pericol vietile oamenilor.

Acesta a depus recent un proiect de lege care prevede ca medicii sa primeasca o locuinta de serviciu, mobilata, din partea statului sau o suma lunara, cuprinsa intre 300 si 377 de euro pentru a-si plati chiria.

Intentia este foarte buna, iar o astfel de masura nu poate fi decat binevenita, dupa cum a declarat pentru Ziare.com Florian Chirculescu, vicepresedintele Federatiei "Solidaritatea Sanitara", care s-a aratat insa sceptic ca initiativa poate fi implementata intr-o Romanie care se confrunta cu ...citeste mai departe despre "Locuinte gratuite pentru medici? Unde se gandeste un senator sa-i cazeze si de ce sa nu primeasca si profesorii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuinte medici, #proiect locuinte medici , #Stiri Administratie