LIVE Romanii se strang, din nou, la Guvern: Jandarmii primesc flori de la protestatari

Joi, 02 Februarie 2017, ora 13:20
5773 citiri
LIVE Romanii se strang, din nou, la Guvern: Jandarmii primesc flori de la protestatari
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa o noapte cum nimeni nu se gandea ca o sa fie, romanii ies din nou in strada, incepand de joi dupa-amiaza.

Ei se strang din nou in fata Guvernului la doar cateva ore dupa ce 150.000 de oameni au protestat in Piata Victoriei miercuri seara. Evenimentele au degenerat si au avut loc violente dupa ce mai multi tineri au aruncat cu petarde, gheata si fumigene catre jandarmi.

In total, peste 300.000 de oameni au prostetat in tara si in diaspora.

Ziare.com va prezinta in format LIVE TEXT desfasurarea evenimentelor de joi.

13:20 - Parintii care vor sa mearga la protest, dar nu au unde lasa copiii ii pot duce la o gradinita din Bucuresti. "In atentia Parintilor Protestatari. Daca vreti sa iesiti diseara la protest si nu aveti cu cine sa va lasati copiii acasa, Gradinita Tom Sawyer are usile deschise pentru toti copiii cu varste de peste doi ani pana la o ora nedeterminata. Copiii pot chiar innopta acolo, singura rugaminte este sa le aduceti haine de schimb si o gustare. Garantez pentru minunata educatoare care s-a gandit 'Si 10 copii daca vin, inseamna 20 de oameni in plus la protest'. Multumim Laura si Andreea pentru sprijin", se anunta pe Facebook.

13:18 - Andrei Rosu a mers in Piata Victoriei si a amenajat o masuta pe care scrie si programul sau: "9-17 Birou. 17:- Protest".

13:00 - In fata Guvernului s-au adunat in jur de 20 de persoane pentru a protesta. La un moment dat, cineva a venit cu flori in mana si a inceput sa imparta lalele jandarmilor. "Gata, asta e bastonul meu", a spus unul dintre jandarmi.

Amintim ca Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Citeste mai multe despre cum a dat Guvernul lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"

De asemenea, Guvernul a trimis la Parlament, pentru aprobare in procedura de urgenta, legea gratierii si modificarea legii privind executarea pedepselor. ...citeste mai departe despre "LIVE Romanii se strang, din nou, la Guvern: Jandarmii primesc flori de la protestatari" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#protest joi piata victoriei, #protest Piata Victoriei , #Stiri Administratie