(Galerie foto) A 11-a zi de protest in tara si diaspora: In weekend se asteapta un milion de oameni in strada la Bucuresti

Vineri, 10 Februarie 2017, ora 23:01
2289 citiri
(Galerie foto) A 11-a zi de protest in tara si diaspora: In weekend se asteapta un milion de oameni in strada la Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

Protestele care au impresionat o lume intreaga nu s-au oprit si romanii au iesit in strada si vineri, pentru a 11-a zi consecutiv.

In ciuda gerului cumplit, in Piata Victoriei oamenii au cerut demisia Guvernului in care nu mai pot sa aiba incredere dupa adoptarea pe furis a ordonantei prin care erau modificate Codurile Penale. Totodata, atat periculoasa OUG 13, cat si ordonanta de abrogare a ei se afla in Parlament, astfel ca inca exista riscul ca modificarile Codurilor sa intre in vigoare.

Romanii au mai protestat la Timisoara, Cluj, Brasov, Sibiu si in alte orase, dar si in afara tarii la Londra si Bruxelles.

Si la Palatul Cotroceni a fost un protest al sustinatorilor Guvernului care au scandat lozinci impotriva presedintelui Klaus Iohannis. Acesta s-a incheiat inainte de ora 21:00.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT desfasurarea protestelor de vineri seara. Ramai alaturi de noi pentru a afla cele mai noi informatii despre proteste si ordonantele de urgenta care i-au scos pe romani in strada

22:59 - La Timisoara s-a cantat vineri seara: "Un milion in Bucuresti, plus un om din Odobesti trebuie sa stralucim/ Lumina sa raspandim/Sa aprinda fiecare lanterna din dotare". "Odobesti, lupta, Odobesti", au transmis timisorenii facand referire la tanarul care a protestat singur in Odobesti si care a primit o amenda. Si bucurestenilor le-au transmis sa lupte. "Bucuresti, lupta, Bucuresti", au scandat miile de timisoreni din strada.

22:50 - "Atentie la buzunare! Suntem langa Guvern", a fost un alt mesaj transmis din Piata Victoriei.

22:43 - "Daca noi #rezistam in frigul de afara, #rezistati si voi in frigul din puscarii", este un mesaj de pe o pancarta din Piata Victoriei.

22:39 - Cateva sute de persoane mai sunt la aceasta ora in Piata Victoriei din Bucuresti.

22:36 - Timisorenii au facut spectacol si in aceasta seara in Piata Operei si au cantat versurile melodiei "Timisoara". "Noi nu plecam/Noi vrem sa fim/Nu suntem lasi/Nu suntem hoti/Chiar daca ne-mpuscati pe toti/Noi nu plecam, noi nu murim", au cantat artistii veniti in piata.

22:30 - "Singurul tiran pe care il accept e nevasta-mea", este un alt afis din Piata Victoriei.

22:27 - "It's a match", scrie pe pancarta unui tanar din Piata Victoriei, ilustrata cu o poza a lui Liviu Dragnea si o pereche de catuse.

22:15 - 70 de persoane au protestat pe platoul din Piata Independentei din Braila, informeaza Pro TV.

22:13 - In momen ...citeste mai departe despre "(Galerie foto) A 11-a zi de protest in tara si diaspora: In weekend se asteapta un milion de oameni in strada la Bucuresti" pe Ziare.com

#proteste Piata Victoriei, #proteste Palatul Cotroceni , #Stiri Administratie