Deputatii Opozitiei au explicat de ce vor sa-l dea jos pe ministrul Finantelor. Teodorovici a parasit sala inainte ca expunerile colegilor sai sa se incheie

Luni, 18 Martie 2019, ora 17:42
780 citiri

Deputatii au dezbatut, in sedinta de plen de luni, motiunea depusa de USR - cu sprijinul PNL si PMP - impotriva ministrului de Finante, Eugen Teodorovici. Acesta din urma s-a aratat indignat de demersurile Opozitiei, acuzandu-i pe deputatii USR, PNL si PMP ca depun motiuni in loc sa munceasca. Dupa ce si-a spus parerea si a ascultat cateva expuneri ale celor care il contesta, Teodorovici a parasit sala inainte ca dezbaterile sa se incheie.

Asa cum Ziare.com v-a informat deja, semnatarii motiunii ii reproseaza lui Teodorovici ca risca sa impinga Romania in pragul unei noi recesiuni.

Deputatii USR au transmis inca de la finele saptamanii trecute ca au ajuns sa depuna motiunea discutata astazi si din cauza ca Ordonanta 114 - despre care Teodorovici a spus ca are rolul de a-i ajuta pe romani sa traiasca mai bine - ar fi fost adoptata, de fapt, doar in vederea asigurarii unor surse de finantare pentru PSD.

Aceiasi deputati sustin si ca - desi ministrul Finantelor a promis ca nu se vor impune noi taxe - ulterior s-au pus biruri mari, prin Ordonanta 114, atata in sistemul bancar, cat si in cel energetic.

Pe langa asta, leul s-a devalorizat, inflatia a crescut si, in consecinta, preturile continua sa creasca, in Romania, saracind populatia.

Reamintim ca, in repetate randuri, cand a fost criticat de Opozitie pentru Ordonanta 114 si pentru buget, Teodorovici a raspuns cu atacuri la persoane, jignindu-si colegii.

Cel mai recent derapaj al ministrului Finantelor a avut loc in timpul dezbaterilor pe buget, in comisiile reunite de Buget-Finante ale Camerei Deputatilor si Senatului. In timpul respectivei sedinte, Teodorovici i-a spus senatorului liberal Florin Citu: "Frumosule, chiparosule! Dupa ce ca esti urat, esti si prost!".

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, cele mai importante momente ale discutiilor purtate in Camera Deputatilor pe marginea motiunii depusa de USR impotriva lui Eugen Teodorovici:

17:55 - Eugen Nicolicea constata ca a expirat timpul alocat dezbaterilor si declara inchisa sedinta de plen a Camerei Deputatilor

17:52 - Deputatul PNL Virgil Daniel Popescu explica de ce considera ca OUG 114 va fi un dezastru pentru sectorul energetic romanesc. Popescu isi incepe fiecare fraza cu apelativul "domnule ministru", desi Teodorovici a parasit deja sala de cateva minute.

17:49 Cristina Pruna (USR) reclama faptul ca Eugen Teodorovici a plecat deja din sala, iar dezbaterile ar trebuie reluate dupa ce acesta revine.

Eugen ...citeste mai departe despre "Deputatii Opozitiei au explicat de ce vor sa-l dea jos pe ministrul Finantelor. Teodorovici a parasit sala inainte ca expunerile colegilor sai sa se incheie" pe Ziare.com

#motiune USR Eugen Teodorovici, #discutie Camera Deputatilor motiune Teodorovici, #USR acuza Teodorovici motiune , #Stiri Administratie