Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lista completă cu ajutoarele primite de românii nevoiași în 2023. Sunt persoane care vor primi sprijin de până la 10.000 de lei

Lista completă cu ajutoarele primite de românii nevoiași în 2023. Sunt persoane care vor primi sprijin de până la 10.000 de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis luni, 9 ianuarie, componența pachetului de măsuri de care vor beneficia persoanele vulnerabile în 2023. În pachet se regăsesc tranșe de bani, vouchere la alimente, și mese calde sau pachete cu alimente.

„Datele o spun clar, încă ne confruntăm cu o formă dominantă de sărăcie care poate conduce la precaritate alimentară, în anumite situaţii. Aceste lucruri fac ca peste două milioane de cetăţeni să nu îşi poată permite un standard de viaţă decent pentru anul 2023. Tocmai de aceea, la nivelul Guvernului am gândit un pachet măsuri care sunt integrate şi complementare, astfel încât să se asigure o alocare financiară eficientă a intervenţiilor. Aşadar, vor fi români care se află într-un grad extrem de excluziune socială care vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate, pe baza diferitelor forme de sprijin care se vor acorda”, a transmis luni ministrul Marcel Boloş.

Pe termen lung, prin Programele Incluziune şi Demnitate Socială 2021–2027 şi Educaţie şi Ocupare 2021–2027, Guvernul urmăreşte să răspundă nevoilor grupurilor vulnerabile atât în ceea ce priveşte asigurarea accesului la servicii cât şi prin implementarea unor măsuri care să sprijine nevoile imediate.

Astfel, pachetul de măsuri de care vor beneficia persoanele vulnerabile în 2023 cuprinde:

Şase noi tranşe sociale de 250 de lei, oferite şi în 2023

Aproximativ 2,5 milioane de români, aflaţi în situaţii de deprivare materială sau risc de sărăcie, au primit IV tranşe de vouchere sociale prin programul „Sprijin pentru România”, în valoare totală de 1.000 de lei. La 19 decembrie, tuturor beneficiarilor care aveau card le‑a fost virată tranşa IV.

Măsura va continua pe tot parcursul anului 2023, când vor fi livrate alte VI tranşe, a câte 250 de lei, o dată la două luni.

Vor primi vouchere sociale pentru alimente şi mese calde:

- pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1500 lei, pentru tranşele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023;

- copiii şi adulţii încadraţi în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sun ...citeste mai departe despre "Lista completă cu ajutoarele primite de românii nevoiași în 2023. Sunt persoane care vor primi sprijin de până la 10.000 de lei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 278 ori