Un mare oraș limitează la 30 de kilometri pe oră viteza maximă

Duminica, 07 Noiembrie 2021, ora 16:08
421 citiri
Un mare oraș limitează la 30 de kilometri pe oră viteza maximă
Viteza legală de deplasare pe mai multe străzi din centrul Mosovei va fi de maxim 30 km/h FOTO Pixabay

Tot mai multe autorități locale aleg să impună limite de viteză de 30 de kilometri pe oră în zonele intens circulate.

În rândul orașelor care limitează la minim viteza din zona centrului s-a alăturat și Moscova. Autoritățile capitalei Federației Ruse au anunțat că viteza legală de deplasare pe mai multe străzi centrale va fi de maxim 30 km/h.

Au fost alese străzile cu flux mare de pietoni care se deplasează între birouri, numeroase cafenele și alte unități. Decizia a fost luată la inițiativa orășenilor, scrie promotor.ro.

Autoritățile sunt sigure că viteza medie a mașinilor din centrul Moscovei în timpul zilei nu depășește 30 de kilometri pe oră.

În Paris, spre exemplu, norma se aplică deja pe aproximativ 60% dintre străzi. Zona cu această limită de viteză se va extinde, astfel că arterele pe care șoferii vor avea voie să circule cu peste 30 km/h vor deveni excepții.

Și în metropolele spaniole se aplică restricția. Aceasta este în vigoare pe orice drum urban cu o singură bandă pe sens. În Madrid, 30 km/h este limita de viteză impusă pe 80% dintre străzi.

La Bruxelles, în Belgia, exceptate de la această regulă sunt doar marile bulevarde ale orașului.

Brașovul introduce o limită de viteză în centrul orașului de 30 km / h. Propunerea a fost făcută de primarul Allen Coliban și a fost avizată pozitiv în ședința comisiei de circulație. ...citeste mai departe despre "Un mare oraș limitează la 30 de kilometri pe oră viteza maximă" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#viteza legala, #limita viteza, #Moscova, #trafic aglomerat , #Stiri Administratie