Licitatia pentru tabletele elevilor a fost lansata. Valoarea estimata a achizitiei depaseste 100 de milioane de lei.

Miercuri, 15 Iulie 2020, ora 10:56
820 citiri
Licitatia pentru tabletele elevilor a fost lansata. Valoarea estimata a achizitiei depaseste 100 de milioane de lei.
Masa unui elev cu tableta si caiet FOTO: Pixabay

Licitatia pentru tabletele elevilor a fost lansata de Oficiul National pentru Achizitii Centralizate (ONAC). Valoarea a 250.000 de tablete cu conexiune la internet este estimata la 126,1 milioane de lei, fara TVA.

11 companii au participat la consultarea de piata organizata de ONAC privind achizitia de tablete cu conexiune la internet, potrivit Profit.ro, citat de Adevarul.

Operatorii economici participanti la consultare au fost Vodafone Romania, Orange Romania, RCS&RDS, Telekom Romania, Dante International, administratorul eMAG, cel mai mare retailer online, Altex, cel mai mare retailer offline, Lenovo Romania, Huawei, Samsung, Advanced Technologies (Vonino) si Maguay Computers.

Tablete vor functia pe un sistem de operare Android 10, cu un certificat GMS (Google Mobile Services) cu acces la magazinul de aplicatii Google Play Store si cu suita de aplicatii Office instalata (Word, Excel, PowerPoint - citire si scriere, PDF - citire). Dispozitivele vor fi prevazute si cu tastatura.

De asemenea, prin intermediul unei interfete unice de administrare tabletele vor avea un sistem de management la distanta centralizat care sa permita instalarea/dezinstalarea aplicatiilor, restrictionarea accesului la anumite aplicatii, configurarea aplicatiilor instalate, localizarea dispozitivelor, blocarea acestora in cazul unor evenimente neprevazute ...citeste mai departe despre "Licitatia pentru tabletele elevilor a fost lansata. Valoarea estimata a achizitiei depaseste 100 de milioane de lei." pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scoala, #educatie, #tablete, #elevi , #Stiri Administratie