Legea falimentului personal nu mai intra in vigoare azi. Iohannis a retrimis-o in Parlament

Luni, 31 Octombrie 2016, ora 12:12
1043 citiri
Legea falimentului personal nu mai intra in vigoare azi. Iohannis a retrimis-o in Parlament
Foto: Arhiva Ziare.com

Legea insolventei persoanelor fizice nu mai intra in vigoare luni, asa cum hotarase Parlamentul, pentru ca presedintele Klaus Iohannis cere reexaminarea actului normativ prin care s-a stabilit acest termen.

Presedintele se opune ca legea sa intre in vigoare azi, cu doua luni mai devreme decat stabilise Guvernul prin ordonanta de urgenta, adica 31 decembrie.

Seful statului considera ca intervalul de timp nu a fost suficient pentru ca toate institutiile si autoritatile implicate in aplicarea legii sa se pregateasca pentru intrarea ei in vigoare.

Pe de o parte, sustine Iohannis, termenul nu a oferit posibilitatea ca procedura de adoptare, promulgare si publicare sa fie constitutionala, legea fiind prea rapid trecuta prin Parlament fata de momentul in care ar trebui sa intre in vigoare.

Devansarea termenului de intrare in vigoare a Legii 151/2015, chiar si cu doua luni, "poate afecta procesul de asigurare a masurilor concrete privind alocarea resurselor umane si bugetare ...citeste mai departe despre "Legea falimentului personal nu mai intra in vigoare azi. Iohannis a retrimis-o in Parlament" pe Ziare.com

#Iohannis reexaminare lege faliment personal, #lege insolventa persoane fizice , #Stiri Administratie