Legea de functionare a ADS va fi modificata, pentru ca agentia sa poata face tranzactii cu terenuri

Joi, 23 Mai 2013, ora 16:45
1857 citiri
Legea de functionare a ADS va fi modificata, pentru ca agentia sa poata face tranzactii cu terenuri

Legea de functionare a Agentiei Domeniilor Statului (ADS) va fi modificata in urmatoarele saptamani, astfel incat aceasta sa poata interveni pe piata funciara si sa poata vinde sau cumpara terenuri, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Avem deja un draft de modificare a legii Agentiei Domeniilor Statului, astfel incat sa putem sa dam posibilitatea sa reanalizam toate contractele pe care le avem, pe de o parte, si pe de alta parte sa dam posibilitatea ADS sa se transforme intr-o agentie care sa intervina pe piata funciara", a spus ministrul.

Astfel, ADS va putea sa vanda sau sa cumpere suprafete de teren, ceea ce va ajuta foarte mult agricultura Romaniei, crede Constantin, atat pentru comasare, dar si pentru momentul in care se va liberaliza piata funciara.

El a adaugat ca in urmatoarele saptamani va fi aprobata o ordonanta de urgenta privind modificarea legii de functionare a ADS.

"Am verificat o mare parte dintre contractele de la ADS, trebuie sa mai verifica, pentru ca, din pacate, capacitatea ministerului sau a ADS-ului nu este atat de mare incat sa faca o analiza economica si juridica bine fundamentata", a adaugat ministrul Agriculturii.

#lege functionare ADS, #reorganizare Agentia Domeniilor Statului, #tranzactii terenuri ADS, #liberalizare piata funciara , #Stiri Administratie