Legatura uimitoare intre povestea lui Mos Craciun si ciupercile halucinogene

Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 13:45
1639 citiri
Legatura uimitoare intre povestea lui Mos Craciun si ciupercile halucinogene
Foto: Wikipedia

O noua teorie lansata de un profesor american arata ca povestea lui Mos Craciun si a renilor sai zburatori ar putea avea o sursa de inspiratie neobisnuita: ciupercile halucinogene.

John Rush, antropolog si instructor la Colegiul Sierra din Rocklin, California, este cel care a emis ipoteza surprinzatoare.

"Mos Craciun este echivalentul modern al samanului, care consuma ciuperci halucinogene pentru a fi in comuniune cu lumea spirituala", sustine profesorul, conform Business Insider.

Ce legaturi exista intre saman si Mos Craciun

Potrivit teoriei, legenda Mosului deriva din traditia samanilor din regiunea arctica, care veneau in casele oamenilor cu un sac plin cu ciuperci halucinogene, in preajma solstitiului de iarna. Iar pentru ca adesea usile erau blocate de zapada, ei intrau printr-o deschizatura din ...citeste mai departe despre "Legatura uimitoare intre povestea lui Mos Craciun si ciupercile halucinogene" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mos Craciun ciperci otravitoare, #Mos Craciun ciuperci, #Mos Craciun ciuperci halucinogene, #poveste Mos Craciun ciuperci, #poveste Mos Craciun , #Stiri Administratie