Le Figaro: In Romania, razboiul coruptiei face ravagii

Vineri, 24 Februarie 2017, ora 12:57
967 citiri

Cotidianul francez Le Figaro publica un nou articol, continand numeroase explicatii si cifre, pe o tema deja abordata de mai multe ori in ultimile trei saptamini: lupta pe care o duc romanii impotriva coruptiei dar si impotriva unor responsabili politici care ar dori sa franeze angajamentul anticoruptie.

In ultimii trei ani "DNA a atins o maturitate profesionala si da dovada de mai mult curaj in prezent", a explicat Laura Codruta Kovesi, cuvinte reluate de Le Figaro, potrivit RFI Romania. De unde, continua jurnalistul francez, "si reactia clasei politice si mai ales a Partidului social-democrat, formatiunea cea mai corupta, in prezent la putere".

Le Figaro mai arata ca societatea romaneasca este paradoxala: romanii nu se mobilizeaza la vot, dar societatea civila este foarte activa si reactiva. Cei opt milioane de internauti si numeroasele organizatii neguvernamentale au fara indoiala un cuvant de spus in contextul acestui fenomen, al societatii civile care refuza sa ramana inerta.

Le Figaro le da insa cuvantul si celor care considera ca DNA-ul are o problema de "legitimitate" si ca exista in Romania si aceasta problema, a instrumentalizarii DNA-ului de catre partidele aflate la putere.

Citeste mai multe despre Le Figaro: "In Romania, razboiul coruptiei face ravagii", pe RFI Romania. ...citeste mai departe despre "Le Figaro: In Romania, razboiul coruptiei face ravagii" pe Ziare.com

#Le Figaro coruptie Romania, #Le Figaro proteste Romania, #proteste Romania coruptie , #Stiri Administratie