Laura Codruta Kovesi a castigat premiul Europeanul Anului 2016

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 16:08
1464 citiri
Laura Codruta Kovesi a castigat premiul Europeanul Anului 2016
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a fost desemnata castigatoarea premiului Europeanul Anului 2016, oferit de Reader's Digest, distinctie care recunoaste "lupta curajoasa si sustinuta impotriva coruptiei la nivel inalt".

Potrivit unui comunicat, este a doua oara cand un roman castiga acest premiu.

"Distinctia recunoaste lupta curajoasa si sustinuta a Laurei Codruta Kovesi, sefa DNA din Romania, impotriva coruptiei la nivel inalt.

In calitate de sefa a agentiei in fruntea careia a fost numita in mai 2013, a trimis in judecata un fost prim-ministru si a pus sub acuzatie zeci de parlamentari, judecatori si magnati ai afacerilor. (...) Este a doua oara cand un roman castiga acest premiu; in anul 2010, l-a primit Iana Matei, presedintele fundatiei Reaching Out Romania, pentru ajutorul acordat victimelor traficului de persoane.

Laura Codruta Kovesi reprezinta un alt exemplu remarcabil al valorilor pe care Reader's Digest le promoveaza", ...citeste mai departe despre "Laura Codruta Kovesi a castigat premiul Europeanul Anului 2016" pe Ziare.com

#Kovesi premiu Reader s Digest, #Kovesi premiu Europeanul Anului 2016 , #Stiri Administratie