Lasati in tara, copiii emigrantilor romani gasesc singuri calea spre succes

Duminica, 28 Decembrie 2014, ora 14:08
1276 citiri
Lasati in tara, copiii emigrantilor romani gasesc singuri calea spre succes
Foto: Ziarul de Iasi

In ciuda rapoartelor sumbre despre copiii lasati in Romania de parintii plecati la munca in strainatate, se pare ca situatia este mai complexa, iar unii dintre acestia reusesc sa se descurce singuri cu succes, sustin cei de la Balkan Investigative Reporting Network.

Intr-un articol publicat de Christian Science Monitor este prezentat cazul Madalinei Oprisan, care la varsta de 13 ani a fost lasata singura de mama ei plecata la munca in Israel.

In cei 13 ani in care Madalina si sora ei mai mica Ioana au trait la matusi diferite, tanara a "inflorit", scrie autorul articolului.

A participat la concursuri scolare, a avut propria pagina in ziarul local, a absolvit unul dintre cele mai bune licee si a studiat jurnalismul in Bucuresti, avand o bursa.

"A fost greu pentru mine sa cresc asa, pe Skype. In acelasi timp, asta m-a facut mai puternica", a declarat Madalina, acum in varsta de 26 de ani.

Copiii romani, "orfani ai migratiei" in strainatate - Sa fie Skype solutia?

Nu ...citeste mai departe despre "Lasati in tara, copiii emigrantilor romani gasesc singuri calea spre succes" pe Ziare.com

#copii parinti plecati strainatate, #romani munca strainatate copii , #Stiri Administratie